Vidám színeket a konyhákba! - Harminckét hangulatos fotóval
2013. november 30. írta: ye.smile.love

Vidám színeket a konyhákba! - Harminckét hangulatos fotóval

 
A klasszikus konyhai dizájn már a múlté, egyre többen választanak élénk színeket a konyhákba, akár a szivárvány színeiben, akár egy-egy vidám színt kombinálva a natúr árnyalatokkal.

flickr-google.jpg

A merészebb konyhatulajdonosok attól sem riadnak vissza, hogy a helyiséget multicolor dizájn jellemezze, de van, hogy két alapból élénk, feltűnő színkombinációt választanak egymás mellé, amelyek nem csak a falakon, hanem  a konyhabútorokon és a kiegészítőkön is visszaköszönhetnek.

Előfordul, hogy a natúr árnyalatú falakhoz egy vidám színnel festett konyhabútor mellett döntenek, vagy amikor a klasszikus színű bútort egy nagyon élénk falszín öleli körbe, hasonló színű kiegészítőkkel rendezve.

Nézzük a nagy mértékben inspiratív fotókat a színes és vidám konyhákról, amelyekből mi is szívesen elfogadnánk bármelyiket. Bátran a színekkel!

 

1st-home-design-interior.blogspot.jpg

iidudu.jpg

r16.org.jpg

pandashouse.jpg

 

nice-and-beautiful-bright-color-kitchen-by-kim-Duffin.jpg

 

kitchentoday.jpg

A hideg színek kedvelőinek a kék szín és annak különböző, világosabb, vagy sötétebb, türkiz vagy ciános árnyalatai éppen megfelelőek, és nem is lehet azt mondani rájuk, hogy unalmas, vagy éppen átlagos. 

Egy-egy élénk szín barnával nagyon otthonos érzést kelt bennünk, a barna melegsége miatt.
Türkiz és a fehér, vagy a beige, igazi szabadság érzéssel tölt el minket. Akár a kék eget, akár a tengereket jutattja eszünkbe. 

Purple_splashback_light.jpg

jyskdotorg.jpg

interior-apartment.jpg

coloradocentury.jpg

A lila mindenképp áttörés, régebben szinte sosem választották ezt a színt. Általában a korszerűbb, design-konyhákban gyakoribb, pedig nagyon mutatós tud lenni és megmelengeti a szívünket, ha rápillantunk.

A napfényt a napsárga, citromsárga színekkel csempészhetjük be a konyhánkba, de egy krémes pasztell sárga viszont a luxust szimbolizálja.

kitchen-design-ideas-org.jpg

kitchen-design-ideas.org.jpg

home-designing2.jpg

furniture.trendzona2.jpg

 

pichomez.jpg

houselogic.jpg

oazi.net.jpg

Vörös konyhát nagyon kevesen választanak, vagy általában fekete, fehér sötétszürke kiegészítőkkel, falszínnel, mert önmagában a vörös szín eléggé merész. Gyakran látni még okker- vagy napsárga fal mellett piros bútort.

Lime zölddel és fehérrel egészen különleges az összhatás. A lime és a zöld árnyalatai az idegrendszerre nyugtató hatással bírnak, és nem utolsó sorban talán az egyik legvidámabb szín.

kitchenstoday.jpg

delta-multicolor-apple-green-kitchen.jpg

green-kitchen-2013-4.jpg

eluros.jpg

A pink, a rózsaszín az a tipikus "csajos szín". Önmagában talán túl tömény, sötétszürkével, feketével, vagy fehérrel enyhíthetjük kirívó mivoltát.

minimalisti.jpg

homeinspiration.info.png

home-designing.jpg

furniture.trendzona.jpg

A narancs szín igazi retro, a hasonló sárgás árnyalatok mellett, vagy fémes színek mellett igazán jól mutat, főleg, ha a berendezésben az inox mellett dönt a tulaj.

A légies hatásért a fehér összképbe van, hogy egy-egy élénk színt, vagy többet, de nagyon kis mértékben csempésznek bele, mint például élénk rózsaszín, zöld, sárga kis részlettel feldobják az összhatást. A pasztellek fehérrel méginkább pozitív energiákat szabadítanak fel a helyiségben.

sensusushi.jpg

ikea.jpg

10-Cabinets.jpg

kitchentoday2.jpg


3-Pantone.jpg

hgtv.jpg

pics-kitchen-island-made-of-20000-lego-bricks-1.png(Források: 1st-home-decorating-interior.blogspot.com, iidude.com, r16.org, pandashouse.com, kitchentoday.com, jysk.org, interior-apartment, coloradocentury.com, kitchen-design-ideas.org, home-designing, pichouse.com, houselogic.com, oazi.net, eluros.com, minimalisti.com, homeinspiration.info, furniture-trendzona.com, sensusushi.com, ikea.com, pantone.com, hgtv.com)


A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, akár a szivárvány összes színét behozhatjuk az ebédlőbe, konyhába, az inspiráció végtelen. Le a megszokottal és az egyhangúsággal, színes egyéniségeknek színes konyhát!

 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy Tetszik gombot!

Ye.Smile.Love a Facebookon ITT.
 

süti beállítások módosítása