Öt tipp arra, amikor alábbhagy a motivációd az edzéshez
2014. március 15. írta: ye.smile.love

Öt tipp arra, amikor alábbhagy a motivációd az edzéshez

 

Senki sem robot, és mindenkinek vannak nehéz napjai, mindenki lehet fáradt, vagy erőtlen. Tippek ahhoz, hogy átlendülj a lustaságon és megmaradjon a motivációd az edzéshez.

1622985-bigthumbnail.jpg

Még a legedzettebbeknél is előfordul az, amikor úgy érzik, hogy nagyon nem akaródzik nekiállni edzeni, és mindenféle olyan érzés keríti hatalmába őket, amelyek visszahúzzák őket. Ezek az érzések általában a lustaságból indulnak, bármennyire is nehéz bevallani magunknak és bizony még a legjobbakkal is előfordul. Viszont aki nem akaratgyenge, az ezeken átlendül.

Mindenkinek más technikája van erre, van, aki inkább nem gondolkodik semmin, hanem egyszerűen csinálja, van, aki egy nem annyira megerőltető edzést választ, a lényeg, hogy ne állj le az edzéssel huzamosabb ideig. Tény, hogy pihenő mindig kell a szervezetnek a regenerálódás miatt, de ez nem két-három, vagy akár több nap kihagyást jelent.

Az ember hajlamos elkényelmesedni, ha például az otthoniak nem élnek éppen sportos életet, vagy amikor már elértünk egy bizonyos szintre, akkor úgy érezzük, hogy pihenhetünk, mert tudjuk, mire vagyunk képesek, legfeljebb ha visszahízunk/visszaesünk, akkor újra végigcsináljuk.

De ne felejtsd el, hogy a saját munkádat rombolod le azzal, ha leállsz az edzéssel. Három nap kihagyás után már sokkal nehezebb visszaállni a rendes kerékvágásba és többnyire huzamosabb ideig maradunk mozgás nélkül, aminek az a vége, hogy visszatérünk a helytelen életmódhoz.

549070_446678062088422_414869331_n.jpg


Mi az, ami motiválhat?

Öt tipp arra, amikor elfogy a motivációd

 
1. Szedd elő azokat a fotókat, amelyeket lementegettél, amikor elhatároztad azt, hogy a mozgásban gazdag, egészséges életmódot választod. Ami akkor motivált, az most is fog. Nézd végig a képeket, gondold végig, mennyire volt nehéz és hosszú az utad addig, ahol most tartasz. Sutba dobnál mindent, és visszatérnél az elhízott, punnyadt, lusta élethez? Ugye nem szeretnél? Ez lebegjen a szemed előtt. Hogy mi volt a cél, és mi az most is. Ha meglátod a példaképed fotóit, megmozdul majd benned valami és cselekvésre ösztökél.

adsoftheworld.jpg

2. Tapintsd és nézd végig magadat. A csípődet, a karodat, a derekadat. Nézd meg magadat a tükörben. Ugye régebben sosem gondoltad volna, hogy idáig eljutsz valaha is? Érzed a változást, mások is mondják, látni is lehet, a ruháidon is egyértelmű a változás. Mindenki tudja, hogy aki nem régen kezdte el a mozgást, nem lesz egyből egy Rubint Réka, vagy Schwarzenegger, de ha elindultál ezen az úton és okosan csinálod, akkor van eredménye. Ez egy folyamatos fejlődés, még akkor is, ha messze a cél. De nézd meg magad. Egyre szebb vagy. Szedd össze az összes lelkierődet és állj neki edzeni. Minden fejben dől el, szedd össze az akaratodat, a gyakorlatok közben megjön a kedved hozzá!

1239771_213430742151267_1974704214_n.jpg

3. Sosem szoktam senkit arra sarkallni, hogy másokhoz hasonlítsa a saját fogyását, vagy fejlődését, mert alapvetően nem szabad. Mindenkinek más a teste, más a szervezete, máshogy reagálunk a különböző edzésformákra. Van, akinek hamarabb van változás, van, akinek később, teljesen egyéni. De amikor éppen ott tartasz, hogy „Jaj, de nincs kedvem edzeni”, meg „Jaj, inkább lefeküdnék aludni..”, akkor jusson eszedbe hogy XY is lefogyott, vagy izmosodott és már jól néz ki. És miért? Mert ő nem adta fel egyszer sem. Ha neki ment, neked is fog.

4202537_3_644x461_ingyen-kutyak-elvihetok-kutya_rev002.jpg

4. Néha előfordul, hogy elkap bennünket egy masszív betegség, vagy egy erősebb nátha, influenza. És sokszor összekeverjük a nyűgösség és lustaság keverékét a betegségekkel. Természetesen negyven fokos lázzal nem szabad edzeni, mert az kifejezetten rosszat tehet, ezért ha megmozdulni is alig bírsz, fáj mindened, hagyd ki az edzést. De amikor csak csorog az orrunk, vagy köhögünk, ne fogjuk rá, hogy azért nem mozogtunk, mert a nátha erősebb volt. Nálam is előfordult, hogy csak nyűgös voltam, de még nem beteg, viszont szépen megmagyaráztam magamnak, hogy azért nem fogok este tornázni, mert hú de náthás és beteg vagyok. Ha nekiállsz és csinálod, át fogsz lendülni a holtponton. (Ma is úgy aerobikoztam, hogy folyton fújtam az orromat, viszont nagyon jólesett így is.) A szauna ilyenkor kifejezettem jót tesz. Ne felejtsd el, hogy ha rendszeresen edzel, a szervezeted ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben! Vitaminok, sok gyümölcs, kamillás gőzölés, szauna és máris túl leszel a kisebb megfázásokon. Egyszerűen el kell döntened, hogy azért sem leszel beteg.

998478_668428989836341_909641236_n_1.jpg

5. Gondolj a szerelmedre, vagy az eljövendőre. Ha még nincsen, akkor azért eddz, mert valószínűleg akkor fog rád találni a szerelem, ha az utadat járod. És arra ugye már rájöttél, hogy ez a te utad, az edzés és az egészséges élet. A hasonló gondolkodású emberek vonzzák egymást, a sport el fogja hozni magával azt, aki ugyanúgy fog gondolkodni az egészséges életről, ahogyan te. Netán azt, aki ugyanazokon a dolgokon ment keresztül ezzel kapcsolatban.
Ha pedig már van társad…ugye nem szeretnéd, ha egy jó nővel/pasival lelépne? Ha nem, akkor mit is kell tenned? Egyszerű: neked kell jó nővé/pasivá válnod. Tartozol azzal a kedvesednek, hogy egy igazán jó nő/férfi legyen az oldalán, akire még büszkébb lehet. És tartozol azzal magadnak, hogy nem adod fel és eléred az álom-alakot, ha már ennyit küzdöttél érte és eddig eljutottál.

 
Jó edzést és keresd meg a saját motivációdat, vagy a már jól beváltakat oszd meg velünk! 


Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!

Ye.Smile.Love a Facebook-on ITT!
Posztok a diéta témakörében még ITT.
Posztok az edzés témakörében még ITT!

süti beállítások módosítása