Dolgok, amelyekkel jobbá teheted a napodat!
2014. augusztus 12. írta: ye.smile.love

Dolgok, amelyekkel jobbá teheted a napodat!

 

Ha az ember valóban ki akar jönni a lehangoltságból és motiválatlanságból, akkor megoldásokat keres arra, hogyan is tehetné jobbá a napjait, vagy az életét. Nem depizünk, hanem gondolkodunk és cselekszünk. Néha nagyon nehéz és néha hosszabb a folyamata, de megéri.

girl_reading_a_book_2-wallpaper-1024x768.jpg

Amikor a munkahelyi stressz, vagy éppen a munkahely hiánya, a mindennapokkal való küzdelem, a családi dolgok, önmagunk nem megélése, vagy a párkapcsolati problémák és a fásultság maguk alá görgetik az embert, előbb-utóbb eljut arra a pontra, hogy semmi, de semmi pozitív dolog nem tudja megmozgatni. Ilyenkor gondolkodunk el azon, hogy akarunk-e ebben a negatív, életképtelen közegben maradni, vagy kilépünk a komfortzónánkból és változtatunk.

A változtatás jó pár döntésből áll. Döntésekből, amelyek rendszert visznek a napokba és döntéseket, amelyek jó hatással vannak a szervezetre, a lélekre. Még ha rögtön nem is lesz valaki a tartósan lehangoltból hirtelen életvidám, de kezdésnek megfelelő, ha nekiáll tudatosan élni. Néha pár apró változtatás, de hosszabb távon jobb eredmények.

flow-flowchart_00258867.png

Mostanában én is eljutottam arra a pontra, hogy hagyom-e, hogy felőröljenek a harcaim, vagy bár iszonyat nehezen, de lépéseket teszek azért, hogy pozitív irányban változzon a gondolkodásom, vagy a napjaim. 

Kerestem azokat a dolgokat, amelyek a jelenlegi helyzetben jobbá teszik az életminőségemet, és azokat, amelyek jó hatással vannak rám. Összeírtam őket, nekem mik azok a dolgok, amelyek határozottan mankóként szolgálnak. Néha annyi mindent szeretnék csinálni, hogy olykor el is felejtem a nagy részüket. Ezért jó leírni.

1. KELJ KORÁBBAN
Amikor az embernek mindenféle kínja van, éjszaka nem bír persze aludni, és előfordul, hogy például le sem fekszik aludni, csak másnap. De az éjszakai filmezések sem tesznek jót a bioritmusnak, mert másnap bizony hajlamosabbak vagyunk délután magunkhoz térni a kómából. Aludni jó, de az, hogy pár órád marad a napból és zombiként éled túl azt is, semmi értelmeset nem csinálva, az kifejezetten nem célravezető. 
Korán kelni és látni a felkelő napot...nincs annál csodálatosabb. Emellett csomó mindenre több időd jut reggel és elmarad a rohanás. 

2. ÉBREDÉS UTÁN IGYÁL VIZET
Az ősi japán kultúra egyik legjobb betegségűző módszere az ébredés utáni nagyobb mennyiségű vízfogyasztás. Körülbelül egy-másfél liter vizet kell meginni reggel, és utána körülbelül egy óráig nem reggelizni még. Az emberi szervezet 70 százaléka víz, a napi folyadékbevitel amúgy is fontos, de ilyenkor mintha átmosnád pluszba az egész testedet. Hihetetlen, mennyivel jobban érzem magamat ettől. Nagyon nehéz volt bevezetni (ismét), és nem a kávéval indítani, de tényleg issza be a szervezet. Ha ezt alkalmazod, érezni fogod a különbséget.

amazing-beautiful-blue-colours-Favim.com-1911346.jpg

3. EGÉSZSÉGESET REGGELIZZ
Például zabkását. A zabkása nemcsak azért jó reggelinek, mert a zab lassabb felszívódású szénhidrátokból áll, és az éhségérzetet csökkenti, hanem mert az egyik legjobb minőségű fehérjeforrás. Csökkenti a rák kockázatát, gyulladásgátló, antidepresszáns hatású a benne található magnézium miatt, tele van vitaminokkal és aminosavakkal. Ráadásul roppant egyszerű megfőzni és egyáltalán nem ízetlen, ahogyan sokan hiszik. Rengeteg variációban lehet elkészíteni.

4. A MOZGÁS ÖRÖME
A korán kelés egyik előnye, hogy mindenre van időd, még egy jóleső fitneszhez is otthon, vagy futáshoz is.
A reggeli mozgás sokaknak hirtelen ijesztő és nem állítom, hogy minden esetben könnyű felkelni és elkezdeni, de feltölt energiával és utána sokkal jobban kibírhatsz akár egy tizenkét órás munkanapot is.
Érdemes többféle mozgásformát kipróbálni, melyik az, amelyikben örömödet leled és szívesen végzed, mert nem mindenkinek jön be ugyanaz. Van, aki az állóképességi sportokat részesíti előnyben, van, aki a testépítést, van, aki a csoportos órákat, stb. 
Persze este is tornázhatsz, vagy edzhetsz, kinek melyik a szimpatikusabb, csak arra figyelj, hogy este ha későn kezdesz neki, akkor nehezebben fog menni az elalvás, mert felpörget.

5. FRISSÜLJ FEL LELKILEG ÉS SZELLEMILEG IS
Ha lelkileg szükséged van feltöltődésre, érdemes kipróbálni a jógát. Könnyebben veszed az akadályokat, és a stressz is kevésbé hatalmasodik el rajtad. Gerincproblémákkal küzdőknek is érdemes szétnézni az interneten, milyen gerincjóga gyakorlatok vannak és néha végigcsinálni egy ilyen gyakorlatsort. Nagyon jóleső mozdulatok, és utána feltöltődve érzed magadat. A jóga szuper dolog. Szintén előhozza a rejtett energiaforrásaidat, és nyújtja az izmaidat, emellett feltölti a lelkedet. 

6. MINDEN NAP KIS GYÜMÖLCS
Jön a hideg idő, ilyenkor nem árt betárazni természetes C-vitaminból. A zöld alma például (vagy egyébként az alma) fogyasztása vitalizál. Antioxidánsok találhatóak benne, daganatcsökkentő hatással bír, magas foszfortartalma miatt jótékony a szellemi munkát végzők számára. Jó vértisztító, rengeteg betegségre kiváló. 

7. SZÁNJ IDŐT A FELTÖLTŐDÉSRE
Írj, fess. Olvass. Énekelj és hallgass zenét. Az éneklés és a zene gyógyítja a lelket. De ilyenkor nem szabad szomorú dalokat hallgatni, azzal rosszabb lesz. Nézz filmeket, amelyeknek van tanulsága, adnak valami pluszt, érzéseket közvetítenek és elgondolkodtatnak. 

10515191_816359095043033_8634633745319038454_o.jpg

8. MARADJ A JELENBEN
Erősen koncentrálj arra, hogy csak azzal törődj, ami most van. És egyáltalán ne gondolj a múltra, mert az elveszi az erődet attól, hogy a lényeges dolgok járjanak inkább a fejedben. Emellett igyekezz hálásnak lenni, azért, ami van, amid most van, hiszen az élet bármikor elveheti tőled ezeket, és ezt sokan elfelejtik.
Értékeld azt, mi most van és ami örömet okozhat, ami segít a jelenlegi utadon. A "most" van csak és arra összpontosíts. Ne a múlton rágódj, és ne a jövőtől rettegj. A MOST a lényeges.

9. POZITÍV EMBEREK MUNKÁSSÁGÁT KÖVETEM
Követem a pozitív gondolkodású emberek oldalait, olyanokét, akikre felnézek, akiknek a gondolatai inspirálóak számomra. Szívesen olvasom például Vámos Róbert szeretetteljes írásait a Táblácska oldalán, Vida Ágnes igaz motivációit a Gazdagmamin és Fenyő Iván megvilágosodott bölcsességeit. 
Mindenkinek vannak (kéne, hogy legyenek) olyan példaképei, akiktől jó impulzusokat kaphatnak, tanulhatnak és követhetik a jó példát, amely arra sarkall, hogy jól éljünk, jó emberként és jó gondolatokkal, ami által az életünk is magasabb színvonalra emelkedik. 

 

Ezzel a pár dologgal igyekszem minden nap foglalkozni, mert tudom, hogy nem csak a testemnek, hanem a lelkemnek is szüksége van rájuk. Mindenkinek vannak olyan kedvenc időtöltései, amelyekkel szívesen foglalkozik, amelyek végzésével feltöltődik és egyensúlyba kerül. Muszáj ezekre időt szakítani.

Keressétek meg ezeket a néha bár apró, de mégis jó dolgokat, amelyek jobbá tehetik a napjaitokat, írjátok fel egy papírra és ne felejtsetek el velük naponta foglalkozni, vagy amilyen gyakran csak időtök engedi.
Nektek milyen dolgok teszik jobbá a napotokat?

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!
Keresd a 
Ye.Smile.Love-ot a Facebook-on is! 

süti beállítások módosítása