Bírod a gyűrődést? Energizáld magad az edzéshez!
2014. szeptember 12. írta: ye.smile.love

Bírod a gyűrődést? Energizáld magad az edzéshez!


Mindenkinél vannak olyan napok, amikor sokkal gyengébbnek érezzük magunkat az edzéshez, nehezebben mennek a gyakorlatok, hamarabb elfáradunk. A nyár és az ősz közti fülledt átmeneti időszak szinte kifacsarja az emberből a maradék erőt is. De mivel szerezhetnénk magunknak plusz energiát egészségesen?

o-EXERCISE-TIRED-facebook.jpg

Az ősz bár jobban kedvez a túrázóknak, a futást kedvelőknek, a kerékpározóknak, de bizony olykor a gyakori időjárás-változások még az egészségeseknek is akadályt állítanak állóképesség szempontjából. 

Mivel az éjszakák is kezdenek hűvösebbek lenni, jönnek a megfázásos, influenzás időszakok, fontos, hogy kezdjünk el több vitamint szedni, több gyümölcsöt fogyasztani, hogy a tél beköszöntével kevesebb eséllyel boruljunk le a lábunkról. 
És amikor mégis, mindezek ellenére fáradtnak érezzük magunkat, vagy egyszerűen erőtlennek érezzük magunkat ahhoz, hogy nekiálljunk edzeni, akkor jöhet egy kis segítség −más oldalról.

Itt jönnek a képbe a különböző táplálék kiegészítők, vitaminok, teljesítményfokozók, mindez csak és kizárólag az egészség jegyében, az erőnlét javítása céljából.

fitness-roadblock.jpg

Az állóképességi sportokat űzők részére fejlesztette ki a Biotech USA az Endurance termékcsaládot. A nálunk viszonylag újdonságnak számító energia zselék alacsony és magas komplexitású makrotápanyagokat tartalmaznak, amelyek pótolják az edzés során elvesztett energiát. Az izotóniás italok pedig csökkentik az izomgörcs beálltának esélyét és az izzadás közben elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat pótolják.

A Biotech USA jóvoltából lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljak két forradalmi terméket, az energia zselét és izotóniás italport. Négy termékmintát küldtek, amelyek hatásáról írok pár sort. 

A négy nap segítsége:
1. nap: Energy Gel Orange - edzés közben
2. nap: Recovery Gel Lemon - edzés után
3. nap: IsoTonic Orange-Mango - edzés közben
4. nap: IsoTonic Lemon Ice Tea - edzés közben

10636536_754443604617423_1235384596401390847_o2.jpg
Négy napon keresztül a termékek elfogyasztása után/közben figyeltem a hatást, amihez bevallom, szkeptikusan álltam. "Egy fecske nem csinál nyarat" gondolattal vágtam bele a termékek tesztelésébe. 
Les Mills Body Combat 53. edzésvideóra edzettem, amely egy intenzív, majdnem egy órás intervall edzés küzdősport elemekkel és bizony már húsz perc alatt eléggé jelentősen elfárad az ember. 
Ebben az edzésvideóban van olyan gyakorlat, amelyet az erőnlétemnél fogva nem tudok egyelőre száz százalékosan kivitelezni, kevesebb ismétléssel végzem, mint amennyit kellene. Ott lepődtem meg igazán, amikor edzés után tudatosodott bennem, hogy az energia gél és az izotóniás ital elfogyasztása után majdnem végig tudtam csinálni a gyakorlatsort. Sokkal több gyakorlat elvégzésére volt kapacitásom, mint amennyire egyébként szokott lenni. 
A Body Combat tréning után eléggé le szoktam merülni, mert bár felpörget, elég magas fizikai aktivitást és magas pulzusszámot igényel, de a befejezte után néha hirtelen fáradtság lesz úrrá rajtam. Hogy ez mikor tör rám, általában attól függ, hogy éppen mennyire vagyok jó formában. A recovery gélt edzés után szükséges meginni, hogy elkerüljük az ilyen hirtelen "végkimerüléseket" és hogy utána se legyünk egész nap holt fáradtak. Azt kell, hogy mondjam, hogy mind a háromféle termékkel kapcsolatban pozitív csalódásom volt. 

1_6.jpg

IsoTonic_Stick_30g_3D-horz2.jpg


Mindent összevetve az Endurance termékek nem csak azoknak ajánlottak, akik rendszeresen sportolnak, edzenek, hanem azoknak is, akik fizikai munkát végeznek, vagy egész napos munkabeosztásban dolgoznak, főként nem ülőmunkával. Az energizáló zselék, italok fogyasztása mindenképpen nagy segítség lenne ahhoz, hogy ne essünk össze egy iszonyat fárasztó munkanap után. 

Tehát ha beköszönt a hűvös idő, az esős időszakok, nem árt, ha több vitamint szedünk, több gyümölcsöt eszünk. Amikor pedig nehezebben megy az edzés és a sport, akkor fokozzuk energiánkat és emeljük teljesítményünket minőségi ásványi anyag pótló és állóképesség-javító kiegészítőkkel! És persze fordítsunk elég időt a pihenésre is.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy keresd a blogot a Facebook-on is! 
1377580_10152203108461729_809245696_n.png

süti beállítások módosítása