Vége a pergamen bőrnek?
2014. szeptember 30. írta: ye.smile.love

Vége a pergamen bőrnek?

 

Sokunk számára kínszenvedés a száraz, vagy netán túl zsíros, érzékeny, néha sebesedő, gyulladt bőr. Néha már tucatnyi kipróbált termék sem hozza a kívánt eredményt, csak rosszabbodik a helyzet. De lehet, hogy mégis van erre megoldás?

black-polish-collar-bone-girl-hand-hands-Favim.com-287320.jpg

Az olcsó, vagy drága krémek, tusfürdők, szappanok tele vannak bőrirritáló alapanyagokkal, amelyektől az allergia csak súlyosbodhat, és semmit sem segítünk vele, sőt, inkább rontunk a bőrünk P.H.értékén és a védelmi rendszerünk gyengül a külső hatásokat illetően. 

Bizonyára sokan vagyunk ezzel így, tehát én is: a bőröm iszonyatosan kombinált, ami azt jelenti, hogy néhol annyira száraz, hogy viszket, hiába bármilyen lanolinos, glicerines, bármilyen tusfürdő, néhol meg zsírosodásra és pattanásosodásra hajlamos. A lábszáram télen néha annyira ki van száradva, annak ellenére, hogy testápolóval/shea vajjal stb. kenegetem, száraz, mint a pergamen papír és hámlik is.
A testápoló olajokkal az a problémám, hogy az illatanyaguk valahogy nem nyerte el a tetszésemet, egyiknek sem, emellett az olajos érzet a rémálmom. 
Itt jön a képbe az Eucerin AtopiControl Lipid-Olajtusfürdő

MIT TUDUNK AZ EUCERIN CÉGRŐL?

Az Eucerin Bőrápolási Szakemberei több mint 100 éves, a kozmetikai bőrápolási technológiában és az orvosi bőrápolási kezelésekben szerzett tapasztalatokra hivatkozhatnak. Mivel a vezető bőrgyógyászokkal szorosan együttműködve dolgoznak, ezért mindig napra készek a legújabb bőrgyógyászati felfedezésekkel kapcsolatban. Ezzel garantálják a megbízható és hatékony termék innovációkat. Minden Eucerin termék magas bőrgyógyászati követelményeknek felel meg, hogy a lehető legjobb minőséget biztosítsa. Az Eucerin alaposan megvizsgált aktív összetevőket válogat össze és a hatékonyságot elfogulatlan klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatokkal támasztja alá.

4ef96f7f08c07.jpg

MI AZ AZ ATOPICONTROL?

Az emberek nagy része szenved bőrszárazságban. A bőrszárazság mértéke az enyhébb formáktól a nagyon súlyos esetekig terjedhet. A száraz bőr sokkal gyakoribb 10 évesnél fiatalabb gyermekek és 60 évesnél idősebb emberek esetében. 10 és 60 év között sokkal több nő szenved a száraz bőr miatt, mint férfi. A legtöbb esetben a jelenséget a természetes hidratáló faktorok – különösen az urea – hiánya okozza. Atópiás száraz bőrnél a felborult zsírsav-metabolizmus játssza a fő szerepet.  

A száraz bőrnek többféle külső (exogén) és belső (endogén) oka lehet.
Bőre akár száraz, akár nagyon száraz, egy dolog egyértelmű: csökkent benne a természetes hidratáló faktor, az urea mennyisége. Ennek eredményeképpen a bőrnek korlátozott a kapacitása a nedvesség megtartására és egyre több vizet veszít. A száraz bőr kevesebb természetes lipidet tartalmaz, beleértve a ceramidokat, a triglicerideket, a koleszterolt és a szabad zsírsavakat is. Az egészséges bőrben a lipidek és a nedvesség között egyensúly van, de a száraz bőrben ez az érzékeny egyensúly felborult. Ebből kifolyólag a száraz bőr például illatanyag hatására különösen hajlamos az allergiás reakcióra. A napi bőrápolószernek tartalmaznia kell a bőrhöz kapcsolódó lipideket és ureát is. Figyelmébe ajánljuk illatanyagmentes Eucerin® Urea testápolótermékeinket, amelyek 3 vagy 10% ureát tartalmaznak. 

Az Eucerin® Száraz Bőr termékcsalád illatanyagmentes bőrtisztító és bőrápoló szereit kifejezetten a száraz és a szélsőségesen száraz bőr igényeinek megfelelően fejlesztették ki. Az urea tartalmú termékek hosszan tartó hidratálást biztosítanak a száraz bőr számára. Az omega zsírsavakat tartalmazó termékek segítenek megerősíteni a bőr védelmi rendszerét, különösen ajánlott atópiás dermatitis esetén. /Forrás Eucerin/

Eucerin-Atopicontrol-Dusch--Und-Badeoel-400-ml-Beiersdorf-AG-Eucerin-08454775.jpg

tusfürdő használata azt ígéri, hogy nem lesz száraz a bőrünk, a ricinusolajnak és az omega zsírsavaknak, szőlőmagolajnak és az illat- és tartósítószermentes összetevőknek köszönhetően kevésbé fog viszketni, emellett nagymértékben hidratál és puhítja a bőrünket.
Jól hangzik, így hát kíváncsian próba alá vetettem a terméket.

beautiful-cute-eyeliner-flowers-Favim.com-2057378.jpg

A flakon elég nagy kiszerelésű, amint kinyitom a kupakját, ismerős illat csapja meg az orromat. Ez nem más, mint a ricinusolaj, amit korábban a hajam ápolására használtam, gyógyszertári verzióban. Számomra egyáltalán nem kellemetlen ez az illat, inkább juttatja eszembe a természetes anyagok általi használatot, tudván, hogy nem vegyszert kenek a bőrömre. 
Első zuhanyzás alkalmával azt tapasztaltam, hogy az olajos tusfürdő kellőképpen felhabzik víz hatására és egyáltalán nincsen olajos érzetem, ami nagyon jó, mert az kifejezetten irritál, ráadásul könnyű lemosni. Semmilyen illatanyag nincsen benne, de zuhanyzás közben mégis nagyfokú komfortérzetet biztosít, jó érzés átmosni vele a bőrünket, ami már első használat alkalmával hidratált puhaságot kölcsönöz a száraz bőrnek.
Férfi-női tesztelésként hasonló tapasztalatokról számoltunk be, elsőre selymesebb hatásúnak véltük a bőrünket, főként az érzékenyebb részeken, mint lábszár, karok, has. 
Egyéb észrevételként: szárító szappan, vagy a különféle borotvahab helyett tökéletes puhító borotválás előtt, az olajtartalomnak köszönhetően egyből hidratálja is a bőrt. Emellett kíváncsiságból samponként is kipróbáltam, mivel rengeteg sampon nagyon szárítja a fejbőrömet, gondoltam, rosszat nem teszek vele és lám, bejött a tippem: tökéletes samponnak, nem irritálja a fejbőrt, a ricinus táplálja a hajat is, annyi, hogy talán a hajvégekről nehezebb lemosni, de utána balzsam nélkül is selymes a hajam.
Ahova még feltétlenül be kellett vetnem próbaként a lipid-olajtusfürdőt, az nem más, mint a mindennél érzékenyebb és problémásabb arcbőröm. Mivel a szárazság (ezáltal hámlás és viszketés), allergiás reakciók, sebesedés gyakori gondom vele, naponta átmostam esténként az arcbőrömet a tusfürdővel, majd laza hidratáló krémmel kentem be utána. Nagyon kellemes érzés ezzel masszírozni az arcbőrt, az olaj miatt különösen tápláló érzést kelt, emellett azt vettem észre másnap, hogy kevesebb a pirosodás a bőrömön és sokkal simább a felszíne, visszahúzta a gyulladásokat. Hihetetlen, de tényleg jó arcra is.

Egy szó, mint száz: az ár-érték arány maximálisan megfelelő (kb.ötezer forintért kapható), s bár az AtopiControl egy magasabb árkategóriás termék, ezúttal azt kell mondjam, nem csak, hogy megéri, de még univerzálisan is használható, sok-sok pozitív tapasztalattal.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot, és keress minket a Facebook-on! 1377580_10152203108461729_809245696_n_1.png

 

süti beállítások módosítása