Tippek arra, hogyan szeresd meg az esős időt!
2014. október 24. írta: ye.smile.love

Tippek arra, hogyan szeresd meg az esős időt!


Rengetegen gyűlölik az esős időjárást, pedig megvan ennek is a szépsége és az élvezete. Az eső hideg, nedves, sokaknak komor kedvet hoz, pedig nagyon sok előnye van! Próbáljunk meg pozitívabban és nyitottabban viszonyulni hozzá, hiszen az számunkra is elviselhetőbbé teszi az őszies, nyirkos időt. Le a komorsággal!
bad-weather-3-2.jpgHa igazán akarod, nem lesz rossz kedved egy szürke esős napon. A borús időjárásnak megvan a maga csodálatos hangulata, és semmi köze ahhoz, hogy nekünk milyen a kedvünk. Az emberek többnyire kifejtik negatív véleményüket az esős idővel kapcsolatban, de hidd el, sokkal jobb lesz neked is, ha nem ellenkezel, hiszen az időjárást úgysem tudod megváltoztatni. Inkább próbáljuk meg megtalálni azokat a jóleső dolgokat, amelyek bár a négy fal közé szorítanak, máskor nem biztos, hogy eszünkbe jut vele foglalkozni.

Tippek arra, hogyan kedveld meg az esős időt!

1. Ne negatívkodj!
Azoknak, akik kedvelik ezt az időjárást, nagyon rossz azt hallgatni másoktól, hogy mennyire szörnyűséges, mennyire utálatos, és hogy ettől a hangulatuk is elromlik, hiszen ez nincs így és ezzel ők rontják el nemcsak a saját maguk, hanem a környezetük kedvét is. Ha mégis ellenérzéseket vált ki belőled az ősz, tudatosan próbálj meg nem panaszkodni, inkább ne mondd ki a negatív gondolataidat, hidd el, előbb-utóbb ezek az érzések elmaradnak és meg fogod tapasztalni, hogy nem is annyira rossz, mint amennyire ezt magadba tápláltad. 

2. Készülj fel rá!
Az esős idő nem feltétlenül jár együtt a szabadnappal és bizony be kell menni dolgozni. Hogy megelőzd a bosszankodást a bőrig ázás miatt, gondolkodj előre: egy összecsukható esernyő, vagy egy összehajtogatható esőkabát máris előnyöddé válik az időjárás fintora ellen. Emellett ha tudod, hogy könnyen beázhat a csizmád, vigyél magaddal pótzoknit, vagy harisnyát, és aki tud, egy lazább váltócipőt addig, amíg megszárad a másik, vagy amit átvehet, mert vizes cipőben/zokniban igencsak eltűnik az összes komfortérzetünk a munkahelyen és attól lesz rossz a kedvünk. Nőknek esős időben nem érdemes belőtt frizurával útnak indulni, netán erős sminkkel, mert le is folyhat, amelyet nem minden esetben tudunk feljavítani útközben vagy a munkahelyen. A hajformázást párás időben egyébként is kidobja sokak haja és sokkal rosszabbul fog festeni, mint egyébként. Férfiaknak ilyenkor módján a hajzselével, mert nagyon nem szép, amikor lefolyik és később úgy szárad meg.

3. Ne félj az esőtől!
Az eső nem halálos, te meg nem vagy cukorból.:) Sokan egyből rettegni kezdenek, hogy megáznak, most mi lesz, páni félelem fogja el az embereket, amikor elered az eső és menekülni kezdenek. Egyszer próbáld ki, hogy megfigyeled a reakciókat egy ilyen szituációban, csak figyelj és rá fogsz jönni, hogy igazából nincs is helye a félelemnek. Buszmegálló, eresz, aluljáró rengeteg helyen van a városban, a buszon és a villamoson szintén nem esik az eső, azt a pár percet, amíg pedig egyikből eljutsz a másikba: kibírod. Ernyővel pláne. A víz a ruhán meg megszárad. Ha pedig olyan helyen jársz, ahol huzamosabb ideig kell gyalogolnod, érdemes a kettes pontot figyelembe véve kiegészíteni egy jó kis gumicsizmával.

4. Találd fel magadat otthon!
Ilyenkor tökéletes az alkalom a megmaradt házimunka elvégzésére, vagy a szortírozásra, ami közben értékes emlékekre is bukkanhatsz, vagy akár átrendezheted a lakást, amitől ezer százalék, hogy jobban fogod érezni magadat.

8046215156_84ab38f01a_z.jpg

5. Szánd magadra az időt!
Itt a lehetőség arra, hogy lassíts egy picit- a rohanó világban sokszor nagyon szüksége lenne az embernek erre- és kapcsolj ki. Ne rohanva idd meg a kávédat, hanem szánd magadra az időt, a töprengésre, nézz ki az ablakon, ahogyan az emberek járnak-kelnek, ahogyan az esőcseppek folynak lefele az ablakon...Bentről minden más. Most van időd arra, hogy kicsit magaddal is foglalkozz, a lelkeddel, az esőcseppek hangjában pedig keresd meg a nyugalom hangját, a belső hangjaidat. Kapcsolj ki minden zenét, tévét, meditálj a csendben. Gondold át az életet, mi az, ami éppen örömet tud okozni, és mi az, amin változtatnod kell ahhoz, hogy harmóniába kerülj. 

6. Kapcsolj ki!
Igyál egy jó kávét, vagy készíts egy jó teát, itt az ideje a télies ízesítésű teafüveknek, mint például a szilvás-hibiszkuszos-fahéjas tea, vagy a különböző rooibos teák, boríts magadra egy puha takarót és nézz meg egy jó filmet. Az ilyen pillanatok kikapcsolják az agyadat kicsit és kirántanak a mindennapok fásultságából. Gyújtsd meg a kedvenc füstölődet, illatos gyertyádat és olvass végre a régóta tervezett könyvedből. Ezeket a tevékenységeket és hangulatokat ebben az időben nem pótolhatja semmi.

121530__girl-mood-brunette-cup-design-drawing-flowers-flowers-books-book-pages-reading-learning_p.jpg

7. Mozogj otthon!
Bár a bátrabbak kimerészkednek akár bringázni, akár futni is ebben az időben (természetesen az ehhez megfelelő öltözékben), de a nyirkos idő kedvez a benti mozgásformáknak, és az otthoni videóra való edzésnek. Menj edzőterembe, vagy tornázz otthon, de mivel a legtöbb edzésforma fedél alatt végezhető, itt ez nem lehet kifogás arra, hogy miért ne tudnánk mozogni. Egy kis jóga is csodákra képes, energiákat szabadít fel és elűzi az álmosságot belőled, vagy egy teljes erőt kívánó izzasztó edzés: bármelyik előcsalja a rejtett energiáidat és a kedved is jobb lesz tőlük.

8. Hívd át a barátokat!
A legjobb lehetőség arra, hogy áthívd a barátaidat egy kis beszélgetésre egy forró pudingozás keretében, vagy netán a manapság már nem túl gyakori társasjátékozáshoz való összeröffenésre. Ilyenkor egy habos cappuccino, forró csoki, vagy egy főzöcskézést követő közös vacsora is feldobja a hangulatot, esetleg egy kis ír kávé, amelyben a whisky dobja fel a kávé ízét. No meg persze szintén a hangulatot.

dance-in-the-rain.jpg

9. Kreatívkodj!
Őszi dekoráció a lakásba, vagy a gyereknek házi feladatként elkészítendő kézimunka, közösen elkészítve sokkal jobb. Ha van rá időd, varrhatsz díszpárnákat, fess, írj blogot, köss sálat, szőj szőnyeget, barkácsolj, javítsd fel a bútoraidat, vagy készíts bármit, ami örömmel tölt el, és kiélheted benne a kreativitásodat. Ezek a tevékenységek nagyon ki tudnak kapcsolni, a kreatívkodás és az alkotás folyamata igazán jó terápia is.

10. Mozdulj ki!
Esős időben kimozdulni? Lehetséges, persze. Ha már végképp nem bírsz otthon maradni, egy múzeumlátogatás, egy kávézóba vagy egy étterembe való beülés, vagy egy motivációs tréning, könyvtárba való betérés ugyanúgy élvezetes lehet, hiszen ilyenkor inkább zárt térben zajló programra vágyik az ember, mint a szabadtéri programokra. 

brasov_2-wallpaper-1600x1200.jpg

11. Foglalkozz a külsőddel!
Ha már nagyon nem tudsz a lakásban mást csinálni, szánhatod a szépítkezésre is a lakásban töltött idő egy részét. Felteheted a házi arcpakolást, leradírozhatod a bőrödet az általad kikevert testradírral, ápolhatod a hajadat hajpakolással, fesd ki a körmödet. Ez az idő a tiéd, Vagy menj el egy masszőrhöz, és használd ki ezeket az órákat arra, hogy ne csak szellemileg töltődj fel, hanem testileg is. Férfiaknak ugyanúgy alkalmas lehet ez az idő a fodrászra, vagy masszőrre, az otthoni lábápolásra, testápolásra, az igényes férfiak olykor erre is szánnak időt. Ülj be egy jó forró habfürdős kádba, aromaterápiás habfürdővel és áztasd meg a testedet az illatos-puhító vízben. Garantáltan ellazít.

Amint a fenti pontok is mutatják, egyáltalán nem törvényszerű, hogy az őszies, hűvösebb, esős idő az egyenlő a búskomorsággal és a lehetőségek, örömteli pillanatok lecsökkenésével. Csak el kell döntenünk azt, hogy hagyjuk-e magunkat belevinni a negatív érzésekbe, vagy megpróbálunk tudatosan tenni az ellen, hogy utálkozzunk. Nem csak elviselhetőbb az év végi időjárás a pozitívabb gondolatokkal, hanem kedvelhető is, ugyanezen elven minden évszaknak megvan a szerethető, csodás tulajdonsága, érdemes ezekre koncentrálnunk.
Ha megtaláltad a saját "rainy day"-érzésedet, sokkal jobb lesz a lelkednek minden esős nap, ehhez ad néhány támpontot ez a bejegyzés.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, és keress minket a Facebook-on! 1377580_10152203108461729_809245696_n_1.png

 

süti beállítások módosítása