Meditációs gyakorlat a belső fókuszhoz
2016. március 22. írta: ye.smile.love

Meditációs gyakorlat a belső fókuszhoz

Az ember nagyon sok mindentől gondolhatja azt, hogy az élete nem jó, vagy hogy boldogtalan. Ez lehet egy párkapcsolat hiánya, vagy akár rossz párkapcsolat, lehetnek az anyagi gondok, rossz munkahelyi légkör, vagy lehet a belső örömök hosszú időn keresztül való elvesztése. Olykor elveszítjük a kontrollt, és nagyon nehéz a fókuszt áthelyezni, de egy kis gyakorlással javíthatunk az állapotunkon.

08-the-white-room-8.jpg

Ha azt szeretnéd, hogy az életminőséged jobb legyen, elsődlegesen azt kell tudatosítanod magadban, hogy meg kell tanulnod a külső  körülményeket ténylegesen kívül hagyni. Minden más tett utána következik. Amíg a belső negatív feszültség motivál, addig nem fogsz tudni valódi előrelépést tenni az életben. Előbb ki kell tisztítani a tudatodat, elengedni a külsődleges dolgok iránti vágyat, s ez az, ami megadja az alapot a boldogabb élethez.

A meditáció, az elcsendesedés olykor segít abban, hogy előhívd magadban a pozitív gondolatokat és megértsd azt, hogy mi az, amit háttérbe kell helyezz.

Képzeld el magadat egy teljesen üres, fehér szobában. Ülsz a szoba közepén, semmi sincsen körülötted. A kép vizualizálása közben gondolj arra, hogy ami nincs abban a fehér szobában, az mind kívül van. A világ, az életed, a tárgyaid, a pénzed. Csak TE vagy. Önmagadban. A fehér szoba a lelked. A szoba csendje és tisztasága megtanít arra összpontosítani, hogy te ki vagy és hogy egyedül, a semmi közepén is egymagadban is jól tudsz lenni. Értékeld a csendet. Mindenkiben ott van az a fehér szoba, csak elő kell hívni. A világ kint, te bent. Ha belül semmi sincsen, semmi tárgy, senki és semmilyen körülmény, akkor gondold végig, mennyi mindent hagytál kint. És rájössz, valójában mégis mennyi mindened van. Ha most ebben a pillanatban hátra kéne hagynod mindent, és mindenkit, akkor mennyi vesztenivalód lenne? Ha minden, ami nap, mint nap körülvesz, és hirtelen megszűnne, éreznél-e hiányt, vagy szomorúságot?

empty-white-roomwhite-room---inspiritoo-qwe2x6gc.jpg
Ha el tudod hagyni a külsőségeket, és csak arra gondolni, hogy te magad vagy az örömeid megalkotója, akkor rájöhetsz, hogy sosem külső tényezőtől és sosem egy másik személytől függ a boldogságod és nem a magad köré gyűjtögetett tárgyaktól, vagy attól hogy mások szeretnek-e vagy sem.
A probléma ott van, hogy túlságosan sok energiát fordítunk arra, hogy mások életéhez hasonlítsuk a sajátunkét, hogy ki hol tart, mennyi mindent ért el, és ez hiba. A másik baj az, hogy nem vagyunk képesek megélni a pillanatok értékét. Mert állandóan rohanunk és bőszen kergetjük a boldogságot, ami által pont a lényeget nem látjuk meg.

Ha jobb életre vágysz, rengeteg apró lépést kell tenni érte. A boldogság nem jön csak úgy magától! Válaszold meg magadnak a kérdéseket, hogy mi az, ami jelenleg az életedben nem jó, mi az, amivel törekedhetsz arra, hogy ne erre fókuszálj, vagy mi az, amit tehetsz ellene. Választási lehetőség mindig van, de olykor a lehetőségek nem jönnek csak úgy elénk. 
Néha túl sok impulzus ér minket, és elveszítjük a fókuszt, ami a lényegre irányítja a figyelmet. Ilyenkor kell tudatosan, belsőleg dolgozni azon, hogy ez a fókusz a megfelelő helyre kerüljön.

Egyszerűsítsd le a dolgokat. Ha gondod van, akkor lépj fel ellene. Helyetted senki sem fogja megtenni.
Vedd kézbe az irányítást! Néha az első lépés csak annyi, hogy a fókuszt kell áthelyezned.

Ha tetszett a cikk, keress minket a Facebook-on! 1377580_10152203108461729_809245696_n_1.png

süti beállítások módosítása