A tojás az egyik legjobb fehérje és ásványi anyag forrás a szervezetünk számára. Sokan azt hiszik, hogy aki a tojást választja a diétája fő alapanyagának, az teljesen egyhangúan étkezik. Pedig ez nincs így.
A tojás viszonylag olcsó és nagyon alacsony a szénhidráttartalma, ellenben magas a fehérje- és az aminosav tartalma.
Az ember azt gondolná, hogy a tojást körülbelül háromféleképpen lehet elkészíteni: főve, rántottának és tükörtojásnak. Az alapok valóban ezek, de több lehetőségünk van, mint gondolnánk.
Az interneten nagyon sok recept kering, de most két nagyon egyszerű, és olcsó rántotta verziót mutatok meg. Az, hogy hányféle rántottát tudsz összerakni, nem csak a kreativitásodtól, hanem a tojás mellé válogatott hozzávalóktól függ.
Mindkettő verzió nagyon laktató, főleg, ha több zöldséget eszünk mellé. Aki nem szereti a csípőset, egyértelműen édes zöldpaprikát használjon hozzájuk. Diétában kenyér nélkül ajánlott fogyasztani, de ha valaki nem bírja anélkül, fél szelet rozskenyérrel, vagy teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel egye, esetleg puffasztott búzával/rizzsel.
1. CSÍPŐS ZÖLDPAPRIKÁS TOJÁSLEPÉNY
Hozzávalók: 2 tojás, fél lilahagyma (a mennyiségeket természetesen lehet emelni), 2 hegyes erős zöldpaprika
Köretnek: zöldsaláta (én két levéllel ettem mellé), paradicsom (én felet vágtam fel.), pici olaj, só
A zöldpaprikát felkarikázzuk a lilahagymával együtt, lehetőleg olívaolajon megpirítjuk, majd a felvert tojásokat ráborítjuk és keverés nélkül pirítjuk. Aztán mint a palacsintát, vagy lepényt megfordítjuk, és a másik oldalát is pirítjuk.
2. TÚRÓS CSÍPŐS PAPRIKÁS TOJÁSLEPÉNY
Hozzávalók: csípős zöldpaprika, egy negyedkilós túrónak a fele, 2 tojás felverve, só, bors
A két tojást felverjük, picit megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük a túróval. Szintén felkarikázzuk a zöldpaprikát, megpirítjuk kicsit, majd ráöntjük a túrós tojást. Ugyanúgy pirítjuk, mint az előzőt. Isteni finom a végeredmény!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a poszt, nyomj egy Tetszik gombot!
Ye.Smile.Love a Facebook-on: ITT.