Budapestről elnevezett esszencia
2012. augusztus 26. írta: ye.smile.love

Budapestről elnevezett esszencia

 
Milyen inspirációt ad egy illatkreátornak a megannyi város meglátogatásának, a sok utazásnak az élménye?

Megálmodja a városok illatát!

Gerald Ghislain, egy francia parfümtervező gondolt egyet és tervezett egy parfüm kollekciót, amely a The Scent of Departure nevet kapta. Érdekessége az illatsorozatnak, hogy darabjait egy-egy városról nevezte el, az első három betűje alapján beazonosítható (BUD, MUN, IST, FRA, VIE), s a névtulajdonos város repterein árusítják őket.
Az üvegek különlegessége , hogy a városhoz tartozó főbb nevezetességek (Budapestnél a Parlament)sziluettje látható mindegyik hátoldalán.
(Nekem erről az üvegről a híres Givenchy Hot Couture parfümje jut eszembe, amelynek szintén úgy van elhelyezve a hátoldalánt lévő kép, hogy azt elölről lehet látni, és van talpazata, állítva lehet tárolni)

Megtiszteltetésként a kreátor által a következő öt város adta nevét az illatkompozícióknak:

Munich (München),

Istanbul (Isztambul),

Frankfurt,

Vienna (Bécs)

és természetesen Budapest.

 

20110408budapesti2.jpg



A BUD ismertetője:

"A Duna folyó gyöngyszeme, Budapest esszenciája egyszerre lágy és fűszeres. Előhozza az érzést, amikor az ember sétálva gyönyörködik, andalog a Budai Vár és a Gellért-hegy között egy estén. Előhozza a paprika jellegzetes, magával ragadó ízélményét.. Egy lágy és puha budapesti naplemente illata."

Azt hiszem, a sok nevezetesség mellett ezt is felírhatjuk fővárosunk "Büszkeség-listájára".
Amiről nincsen információm, hogy női, vagy férfi parfüm, de mivel nem találtam erről semmit, valószínű, hogy unisex parfüm.

kep2.jpg

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!
Keresd a 
Ye.Smile.Love-ot a Facebook-on is! 

süti beállítások módosítása