Hogyan vásároljunk turkálóból okosan?
2014. április 08. írta: ye.smile.love

Hogyan vásároljunk turkálóból okosan?


Nagyon kevés az a nő, aki minden esetben megőrzi a hidegvérét a ruhaüzletekben. Egyszerűen ilyenek vagyunk, elszáll az agyunk és mindent akarunk, azonnal és előfordul, hogy nem csak az egy nadrággal térünk haza, amiért betértünk a ruhaüzletbe, vagy mégsem olyan a választott cucc, mint amilyennek először tűnt. Hogyan vásároljunk turkálóban okosan?

girls_with_colored_dresses-wallpaper-1024x768.jpg

Manapság nagyon közkedveltek a turkálók, rengeteg található országszerte, minőségi és márkás ruhaneműkkel, egyenesen külföldről. Akinek megvan hozzá a stílusérzéke, már fillérekből is szuper szetteket, egyedi és stílusos öltözéket állíthat össze magának egy Second Hand Strore-ból.

Van olyan, aki ódzkodik attól, hogy mások által már hordott ruhaneműt vegyen magára, és csak a legújabb trendi termékeket vásárolja meg, de vannak, akik egészen különleges stílust tudhatnak magukénak a turis holmikból. És ami nagyon érdekes, a férfiak körében is egyre kedveltebb ez a fajta ruhaszerzés.

Amikor belépünk a turiba, egyből megszédít az olcsó, de nagy mennyiségű ruhaneműk vásárlása, aminek az lehet a vége, hogy sok kicsi sokra megy: bőven túlléphetjük a keretünket. Nyilván egy hatalmas terű üzletben ahol milliónyi a választék, rengeteg anyag és szabás lopja bele magát a szívünkbe, és legszívesebben mindegyiket
megvennénk. 

armenia_ann_10-wallpaper-1024x768.jpg

Amennyiben nem végtelen az erre szánt keretünk, pár tanács ahhoz, hogy elégedetten és mégse üres pénztárcával jöjjünk ki a turkálóból.

1. Elsősorban tájékozódj affelől, hogy tényleg minden kiló árban van, mert mostanában nagyon sok helyen átváltottak darabáras készletre és az ember csak csodálkozik, amikot az árat mondják a végén. Emellett van vegyesen is, egyik fele kilós, másik darabáras ruhanemű. Mindenképpen kérdezz rá, az a biztos.

2. Ha volt valami konkrét terved, mit kell vegyél, akkor igyekezz célirányosan menni. Ha nadrág kell, akkor mintha lenne egy képzeletbeli szemellenződ, indulj a nadrágrészlet felé. És ne csábítsanak el a felsők/sálak/pulóverek, stb. Nagyon nehéz megállni (tapasztalatból mondom, pedig amúgy is ritkán járok turiba!), de így nem költekezünk feleslegesen.

3. Mivel a turikban már használt ruha van ugyebár, minden darabot, amit kiválasztunk, nézzünk át alaposan, nincsen-e rajta olyan hiba, szakadás, vagy folt, amit esetlegesen már nem tudunk helyretenni, megjavítani.

4. Nem árt, ha bizonyos cuccokat többször is szemügyre veszünk, mert elsőre elsiklik az ember a jó dolgok felett, mert a bőség zavara itt főleg meglehet. Szemesnek áll a világ, sokszor meg kell látni a kincset a "lomok" között.

5. Az első a színválasztás, a második lépés a megfelelő anyagválasztás. Azért valamennyire hirtelen ránézésre is fel lehet mérni egy ruha textil minőségét, azt, hogy mennyire műszálas, vékony, masszív anyag. Ha első pillantásra tetszik az anyag, akkor vedd ki és nézd meg a szabását. Ami nagyon műszálas, az többnyire nem annyira minőségi termék, nem is érdemes vele foglalkozni.


Ne felejtsük el, hogy a legszuperebb egyedi stílust is össze tudjuk állítani a turkálókból, viszont az egyediség az nem azt jelenti, hogy szépérzék nélkül magunkra aggatunk bármit, avagy mindent! Meg kell lelni az egységet a stílusban, a különleges anyagok összhangját az öltözékben, úgy kell kitalálni, hogy ránk is jellemző legyek, különleges és ízléses.

Jó turkálást, vásárlást és kreatív stílusalkotást! 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!
Keresd a Ye.Smile.Love-ot a Facebook-on is!

süti beállítások módosítása