"Szegény embert az ág is húzza"? Ilyen NINCS! Felejtsd el! - A mindennapi problémák tükrében
2013. március 24. írta: ye.smile.love

"Szegény embert az ág is húzza"? Ilyen NINCS! Felejtsd el! - A mindennapi problémák tükrében

 

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket."
/Bruce Lee/

223018_192409467487509_2049677_n.jpg

Úgy gondolom, hogy az élet nem lehet probléma- és akadálymentes, mindig lesznek az embernek olyan feladatai amelyeket meg kell oldani és lesznek nehézségek,amelyeken át kell lendülnie.
Problémák is mindig lesznek és ezzel szerintem nincs is baj. A baj általában ott van, hogy ki hogyan éli meg ezeket.
Érezheted magadat áldozatnak, szerencsétlennek....viszont így katasztrófa lesz az életed. Ha viszont igazi nyertesnek gondolod magadat, akkor a legnehezebb gödörből is képes leszel kimászni.
Az élet sosem könnyű, jóllehet még annak sem, akinek kívülről egyszerűnek tűnik az élete, hiszen mindenkinek megvan a maga keresztje. És ez tényleg így van...Ezért nem szabad ítélkezni. Az emberek a bánatukat a szívükben hordják, nem pedig a gazdagságukban, vagy a drága autóikban.
A problémák kellenek! Hogy miért? Mert abból tanul az ember. Minden egyes nehézség egy-egy információ és megerősítés számunkra arról, hogy igenis, képesek vagyunk felülemelkedni rajtuk és megoldani őket.

Nem szeretem azt a mondást például, hogy "Szegény embert az ág is húzza." vagy "A kár háromig meg sem áll!". Ezek a mondatok szörnyűek! Szörnyen bevonzzák a további rossz eseményeket, és bár anyáink, nagyanyáink gyakran mondogatták, én mindig tiltakoztam ellene, hogy nem! Ez nem lesz így és nincs is így! Nem lesz több kár, vagy nem húzza az ág a szegényt. Az ág a tehetetlen és lusta embereket húzza. A negatív gondolatok meg tényleg bevonzzák a bajt.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy szerintem jó dolog, ha mindenki mindig "szenved", mert nem erre gondoltam.
Hanem arra, hogy ha megpróbálsz nem áldozatként, hanem problémamegoldóként tekinteni magadra, a világra pedig feladatok sorozataként gondolni, akkor hidd el, minden sokkal könnyebb lesz és nem annyira reménytelen.
Az adott helyzetekben, amikor úgy érzed, hogy most vége, nincs tovább, ezt már saját erődből nem tudod megoldani, akkor (csak emlékezz vissza, hogy eddig is így történt, mindig túléltük valahogy!) a Gondviselés ilyenkor közbelép!

16008_472426696142908_829854335_n.jpg


Mindig megoldódnak a dolgok!
Csak akkor,amikor ki vagy borulva, és reménytelennek tűnik minden, gondolj arra, jusson eszedbe, hogy ELMÚLIK!
A csomó kiköttetik.
S a kötél ismét egyenes.
Viszont cserébe a Gondviselés is kér valamit. Akaratot. Akaratot arra, hogy tegyél, cselekedj. Legyen benned szándék arra, és erő, hogy kezedbe vedd az irányítást.
A cselekvőképtelen, akaratgyenge embereknek nem fog segíteni sem a sors, sem más, legfeljebb egy darabig, hiszen magukkal rántanak mindenkit. És nem tesznek semmit azért, hogy jobb legyen. És a semmiért jár valami? Ugye, hogy nem?

blue-brunette-elak-girl-hair-Favim.com-419547.jpg


A gondolkodásmód megváltoztatása a lehetetlent is lehetővé teszi.
A megoldásra váró probléma megoldódik.
Ha hiszel abban, hogy a rossz el fog múlni. Talán másnap már könnyebb. TUDNOD KELL.
Én a "Holnapra kialszom" módszerrel szoktam átlendülni, s ez működik is, mert másnap mindig több lehetőséget látok, mint amikor éppen ki vagyok borulva.:)
Szóval a probléma a szükséges rossz, mind-mind tanulni kell belőlük, hiszen ezzel erősödünk és készülhetünk fel a következő megoldandó feladatra. És sosem áldozatok vagyunk, ezt ne felejtsük el. A saját elménk és lustaságunk, tehetetlenségünk áldozatai lehetünk csak. A megoldásra viszont mindig törekednünk kell.

 
Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy Tetszik gombot!

Ye.Smile.Love a Facebookon: ITT.

süti beállítások módosítása