Hat fontos dolog az életben!
2013. április 07. írta: ye.smile.love

Hat fontos dolog az életben!

6 fontos dolog az életben ahhoz, hogy a helyes úton járj.

✘MINDIG VÁLLALD A KÖVETKEZMÉNYEKET.
Nagyon fontos hogy bármit is teszel, vagy bármi is történik, a tetteidért vállald a felelősséget. Egyenes úton csak úgy járhatsz, hogy ha hibáztál, akkor azt mondod: "Valóban, tévedtem, valóban hibáztam." vagy "Valóban ÉN hibáztam."
Sosem a hibákkal van a probléma, hanem azzal, hogy ha valaki nem is akarja helyrehozni és nem vállal felelősséget!
Ezért minden esetben törekedni kel a helyzet megoldására a lehető leggyorsabb módon és kiköszörülni a csorbát. A karrierben is többre fogja értékelni a felettesed az őszinteségedet, minthogy utána mindig attól rettegjen, hogy vajon igazat mondasz-e vagy sem. Magánéletben pedig megkönnyíted a saját életedet is ezzel a hozzáállással. Az ember a hibákból tanul.

green-door-in-iran_1.jpg

✘ TUDJ BOCSÁNATOT KÉRNI.
Mindenkivel előfordul hogy a stresszt nem a megfelelő emberen vezeti le. Néha nem azzal beszélünk ingerülten, nem azzal veszekszünk, aki ténylegesen okozta a lelki defektet. Ez teljesen normális és sajnos mindenki belefut. De ha utána bocsánatot kérsz és kiengeszteled, azt mondod, hogy nem miatta van, akkor az a másiknak is jól fog esni.
Van egy ilyen mondás, hogy az ember azt bántja, akit szeret. Talán ez azért van, mert aki szeret minket, meg fog bocsájtani úgyis, mert tudja, hogy nem neki szól.

Viszont attól függetlenül neki is fájhat! 

flat,550x550,075,f_1.jpg

✘ AZ ELLENSÉGEIDNEK IS ISMERD FEL A POZITÍV TULAJDONSÁGAIT
Hiába taposott beléd valaki, hiába tett folyton keresztbe, hiába veted meg emberileg, hiába vannak talán elsimíthatatlan ellentétek kettőtök között, Te mindig, minden "ellenségedben" keresd meg a jó tulajdonságokat, azokat, amelyek miatt vannak, akik őt is szeretik. Hiszen valakik őt is szeretik és jót látnak benne.
Ha erre képes vagy, csak te leszel egy lépéssel előrébb. Ha a megbocsátás nem is megy, de tudd, ő miért szerethető. Mindenkinek van jó oldala is, egy embert nem lehet csak rossznak, vagy csak jónak nevezni. De a jó és a rossz oldal közti egyensúly egy másik személy által mozdul előrébb.
Persze nem mindenki mondható jóindulatúnak, de erősségei mindenkinek vannak. Ezeket kell tudni. És ezzel csak te leszel több és bölcsebb. 

558414_409446615783792_1474507065_n_1.jpg

✘ ENGEDD EL AZOKAT AKIK NEM SZERETNEK
Egy barátság vége, egy kapcsolat befejezése, mind-mind meg tudják viselni lelkünket. De ha valaki nem értékel és nem lehet vele őszintén megbeszélni egy problémát, pont azért, mert ő nem vállal következményeket, és csak a saját igazsága létezik, ezért nyilván negatív hatással lesz az életedre, a gondolkodásodra, hiszen a sértettség megmérgez, akár akarod, akár nem, ezért az ilyen embereket mindenképp engedd el!
Aki életedben fontos útmutatóul lesz, az úgyis benne is marad. Aki nem hisz benned, aki nem értékel, aki nem hallgat meg és aki ellenszenvvel viseltetik irántad, mind-mind felejtsd el. Még ha szereted is. Nem szabad az ilyen kapcsolatokért küzdeni. Felesleges.
Aki eléggé értelmes ahhoz, hogy egy szituációt intelligensen lekezeljen, vagy megbeszéljen, úgysem fog sem megsértődni, sem utálkozni. Hanem felnőtt ember módjára megbeszéli. Ha nem, hagyd hátra. 

263938_283323348442774_1737786456_n.jpg

✘MINDENBEN TUDATOSAN KERESD A JÓT, A TANULSÁGOT
Néha nagyon nehéz pozitívnak lenni. Főleg ebben a nehézkesen megélhető világban. Mégis tény az, hogy ha pozitívan gondolkodsz, akkor könnyebben is veszed az akadályokat, és be is vonzod a jobb dolgokat. 
Közhelynek hangzik és valószínűleg egy életében nem annyira szerencsés ember legyint is az ilyenekre, de csak ki kell próbálni, és meglátod, működik. A vonzás törvényéről biztosan hallottál, ha nem, olvass utána. 
Mindenben keresni kell tudatosan -néha erőfeszítéssel- a jót, mert minden esemény, akár rossz, akár jó, minket szolgál, csak ezt legbelül tudni kell! Nehézségek mindig vannak életünkben, de nem mindegy, milyen hozzáállással kezeljük őket. A válságok sem véletlenül vannak. Hanem azért, hogy a jó mederbe tereljenek minket, azzal, hogy valami okán a hozzáállásunkat megváltoztassuk.

206362_417992748262512_1397411232_n.jpg

✘ BECSÜLJ MEG MINDENT
Akármid is van, akármit teszel, sose felejts el hálát adni, hogy lehetőséged van rá. Adj hálát, hogy este hazaérsz. Hogy reggel ihatsz egy kávét. 
Azért, hogy a zöldségesnél vehetsz paradicsomot. Talán nem mindig lesz így. Talán nem is mindig volt így. Értékeld, amid van. Mert ez bármikor változhat. Ha a negatívakat látod, és panaszkodsz, hidd el, a sors megmutatja, hogy van rosszabb és elveszi azt is, ami van. Mert nem voltál érte hálás. Ezért meg kell mindent becsülni, mindent. Én akkor is hálát adok, amikor vehetek gyümölcsöt. Nem mindig tehettem meg. De most hálás vagyok azért, hogy megtehetem. Mondj gyakran köszönetet az égnek, Istennek, a sorsnak, bárkinek, csak ne felejtsd el.
Vagy hálás vagyok azért, hogy reggel fél órán át gyalogolhatok a munkahelyemre. Abban mi a pozitív? A gyaloglás egészséges és imádok a levegőn lenni.  Becsüld meg a családodat, a barátaidat, adj hálát értük. Sosem tudhatod, meddig lehetnek veled.
Adj hálát az egészségedért. Ha nem jó, akkor tudatosan törekedned kell a minőségibb életre, változtass életmódot. Rajtad múlik. Vagy fogd fel úgy, hogy lehetne sokkal rosszabb,...ha nem így gondolkodnál.
A megbecsülés és a hálaadás sokkal értékesebbé teszi a napjaidat. 

284619_254311271245602_2737462_n_1.jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!
Keresd a 
Ye.Smile.Love-ot a Facebook-on is! 

süti beállítások módosítása