Liebster-díj- Bloggerektől bloggereknek
2013. szeptember 12. írta: ye.smile.love

Liebster-díj- Bloggerektől bloggereknek


Az a megtiszteltetés ért, hogy kaptam egy Liebster-díjat Gerber Petrától, aki az egyik olvasóm, de emellett ő is blogírással foglalkozik. Ezúton is köszönöm Neki, igazán jólesik, ha az ember munkáját ilyesformán elismerik, főleg egy olyan személy által, aki gyakorlatilag maga is "konkurencia".

Liebs.jpg

Ezúton is nagyon szépen köszönöm Petra díját, hálás vagyok, hogy értékeli, amit csinálok. 

Petra blogja:
http://tukromtukrom.wordpress.com/

Petra egy őszinte, mosolygós lány, akinek az élete az írás. A Presztízs Magazinnak is munkatársa, jó kis cikkeket publikálnak Tőle. Fiatalságából átad nekünk, írásai kicsit mindannyiunkról szólnak. 

british-coffee-cup-drink-Favim.com-698261.jpg

A tíz kérdés, amelyet Gerber Petra tett fel nekem:

1. Milyen felindulásból kezdtél el blogot írni?
Egyszer valaki azt kérdezte, hogy miért nem csinálok blogot a sminkjeimnek. Akkor még azt mondtam, hogy ááá, van elég fent. Aztán egyszerűbbnek láttam egy kupacba gyűjteni őket ilyen módon, mint a Fb-re feltölteni egyszerre tíz képet. Aztán amikor elkezdtem, valahogy átalakult valami mássá, mint sminkes blog. Többé. Aztán meg teljesen mássá.

2. Mi az eddigi legpozitívabb élményed a blogolással kapcsolatban?
Hmm, nem is tudom. Tulajdonképpen pozitív az egész. Kiírom, ami bennem van, megosztom másokkal, hátha más is erőt merít belőle. Igazából az olvasottság, amikor magasabb, annak mindig örülök, vagy amikor poszton belül magas a lájkok száma, hiszen azért ez csak visszajelzés az olvasók felől. Persze, ha a lájkokért csinálnám, akkor már rég lehúzhattam volna a rolót. Haha.

3. Melyik az, az ország-város, ahová mindenképpen szeretnél ellátogatni?
Petra, a sírok városa, Jordániában. Valamint Dubaiba szeretnék elmenni, nagyon szép hely. 

4. Kedvenc könyved? Melyik és miért?
Hű, ez nehéz kérdés, mert azt hiszem, nem emelnék ki külön egy könyvet. Szeretem az üzleti témájúakat, a motivációs és életvezetési tanácsokkal foglalkozó könyveket, a pszichológiai témákat, a leányregényeket, a verses könyveket. A Bronte regények stílusa nagyon kedvemre való, valamint Popper Péter, Müller Péter, Csernus Imre könyveit is szeretem olvasni.

5. Mi a motiváció, mi az, ami nap, mint nap többre sarkall téged?
Önkifejezés. Igazából nem látom annyira, hogy felfele haladna a blog olvasottsága, sokszor stagnál. Mindig célom, hogy átadjak valami azoknak, akik olvasnak, de mivel ihlet nem mindig van, ezért persze nem írok direkte. Az életben pedig csak az motivál, hogy megtaláljam önmagamat. Azt hiszem, ezt huszonhét éves létemre még nem sikerült összehozni. Mindig azt hiszem, hogy sikerült, de aztán valami megváltozik bennem. 

6. Mit gondolsz mitől lesz jó egy blog?
A saját szempontomból erre még nem jöttem rá. Haha. Számomra egy blog attól jó, hogy összeszedett, igényesen van kialakítva, átlátható és egyszerű, nem zavaros. Témák szerint is követhető és próbál egyedi lenni valamivel. Inspiráljon, és legyen őszinte. Attól eredeti valami, ha őszinte.

7. Milyen tetoválást csináltatnál? Ha van milyen és miért pont az?
Nincsen még, de szeretnék, többet is. Szerintem nincsen csodálatosabb, mint amikor az emberi bőr a festék vászna. (Az másik kérdés, hogy ez a társadalomba mennyire illeszkedik be, pl. munkahely szempontjából.)
Szárnyakat szeretnék, meg írást például. Az írást nem véletlenül, hiszen szeretek írni és szeretek valamilyen üzenetet közvetíteni. A szárnyakat...nos, ez titok, de köze van az angyalokhoz.

8. Ha választanod kellene egy dalt, ami abszolút téged jellemez, melyik lenne az és miért?
Az a dal többnyire egy csomó fajta és stílusú dal összevágott egyvelege lenne.:-))) Operától a drum and bass-ig. A mélyebb tartalmú zenéket kedvelem egyébként, sokat tudnék linkelni.:)
Talán inkább jellemeznek engem a melankolikus, de erőteljes töltetű, üzenetet tartalmazó zenék. Több külföldi zenekart kedvelek, de azt hiszem, a magyarok közül a szövege miatt kiemelném a Kispál és a Borz Szívrablás című számát (szerintem Magyarország egyik leggyönyörűbb-legfájdalmasabb dalszövege), bár megjegyzem, nem mindegyik számukat kedvelem és hallgatom.

9. Mi az álommunkád?
Annyi minden szeretnék lenni, hogy igazából nem is tudom eldönteni. Énekesnő, divattervező, pszichológus, tanító, boncmester...de egyébként a kreatív dolgokban találom meg önmagamat. Talán a legelső a legmerészebb álmom.

10. Mik a terveid a jövőre nézve?
Boldognak lenni.

+1 kérdés: Mi volt az első dolog, ami eszedbe jutott, amikor megkaptad a díjat?
Az volt, hogy: "Jééé, kaptam egy díjat. De aranyoooos..." 

Köszönöm szépen a kérdéseket.:)

A Liebster Award-ról:

l2_3.jpg

Elnézést kérek amiért megszegem a szabályokat, de csak egyetlen személyt választottam a jelölésre. Ennek az az oka, hogy nem akartam egyetlen sablonos kérdéssort ráhúzni több emberre, ez a tíz kérdés arról szól, akinek jelölöm a munkásságát, ez így személyesebb. Ahhoz pedig, hogy több bloggertől kérdezzek, iszonyatosan hosszú bejegyzés kéne készüljön. Talán a választottam majd továbbadja a szabályok szerint a stafétabotot.;)

Az én választottam a MAKE-UP LOUNGE sminkes blog, amelyet Petra vezet. 
http://makeup-lounge.blogspot.hu/
Petra gyönyörű sminkeket készít, emellett önmaga is különlegesen gyönyörű, szereti a sötétebb, bordós színárnyalatokat, fanatikusan imád mindent, ami Skandináviával kapcsolatos, szeret csak úgy ücsörögni a Duna-parton, valamint az őszi évszak a szíve csücske és szereti az összes létező ünnepet.
Blogja rendszerezett, különféle, szebbnél szebb sminkekkel inspirál minket és az összes évszakot megszeretteti velünk az általa összeválogatott fotó-gyűjteményeivel, élvezet őket nézegetni.

ruzs03.jpg
A kérdéseim Petrához, hogy jobban megismerhessétek Őt és a Make-Up Lounge-t:

1. Sokan követjük a blogodat, mert fantasztikus sminkeket készítesz. Mikor tudatosult Benned, hogy ez lesz az egyik fő témakör, amelyben a kreativitásodat kamatoztathatod? Szeretnél később sminkesként dolgozni?

2. A blogon a bemutatkozódban azt írtad, hogy Skandinávia-mániás vagy. Számomra az már kiderült, hogy a svédek nagyon izgalmas és mély tartalmú filmeket készítenek, ezért valahogy a szívembe zártam egy film után ezt a vonulatot (A tetovált lány). Skandinávia ugye Svédország, Norvégia és Dánia közös területelnevezése, de magyar viszonylatokban belesorolják Finnországot és Izlandot is.
Jártál-e esetleg valamely országban, hogy kialakult az a fajta vonzalmad az Észak-Európai terület felé? Mit szeretsz Skandináviában kiváltképp?

3. Földön járó embernek tartod Magadat, vagy inkább művészléleknek, álmodozós típusnak?

4. Számodra mit jelent a boldogság?

5. Gyakran látunk Nálad olyan fotókat sminkekről, amelyeket külföldi sminkesek készítenek. Kik azok, akik inspirálnak?

6. Csaknem négyszáz rajongód van a Facebook-on. Mennyire követed, hogy hányan vannak? Van erre saját marketing-ötleted, hogy növeld az olvasók számát (ezt nem kell kifejtened), vagy csak sodródsz és maguktól csatlakoznak az emberek? 

7. Amikor a rajongók száma növekszik, megjelennek a negatív kommentelők is. Ez velejárója úgymond a népszerűségnek. Futottál-e bele negatív kritikába, ha igen, hogyan élted meg és hogyan kezeled?

8. Sportolsz-e valamit? Van-e kedvenc mozgásformád, vagy olyan sportág, amit szívesen nézel? Ennyi finom kaja mellett hogyan tartod formában az alakodat?

9. Jack Daniels szerepel az Instalize fotóid között. Élvezetként iszol alkoholt, vagy igazi bulizós lány vagy? Tudsz mértéket tartani?

10. Hiszel abban, hogy minden okkal történik. Mindig le tudod vonni a tanulságot? Mélyen éled meg a negatív dolgokat az életben, és okfejtesz, válaszokat keresel, vagy hamar túlteszed Magad a problémákon? 

Köszönöm előre is a válaszokat és további jó munkát kívánok!

 

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem, tetszett a bejegyzés.:)

1377580_10152203108461729_809245696_n.png

süti beállítások módosítása