Az optimista hozzáállás öt alappillére
2013. december 08. írta: ye.smile.love

Az optimista hozzáállás öt alappillére

 

A helyes gondolkodásnak a magját először el kell magunkban ültetni, s azután keményen meg kell dolgozni azért, hogy a lelkünk, a gondolkodásunk a jó irányba forduljon.

multicolor-thread-wallpapers_36805_1920x1200.jpg

Az optimista, pozitív gondolkodás néhány alappillére ahhoz, hogy a helyes irányba tereld a gondolataidat és az életedet:

1. A sorsomnak irányítója vagyok és nem az áldozata.
Az életben a veled történtekért sosem más a hibás, a felelős, hiszen a saját gondolkodásod a te saját döntésed. Ugyanúgy, ahogyan a sikerekért, a kudarcokért is te vagy a felelős. 

2. Az élet nehézségei feladatként jönnek elém, nem akadályokként.
Az pozitív gondolkodás egyik legfontosabb része, hogy tisztában legyünk azzal, hogy az élet nem azért van, meg a sors nem azért van, hogy direkt velünk szórakozzon. Tehát a nehézségekre feladatként kell tekinteni, amelyekre megoldást kell keresni. 


3. Ha a körülményeimen nem tudok változtatni, a gondolataimon igen.
Onnantól, hogy a gondolataim megváltoznak, a környezetemet is más szemmel fogom látni, ezáltal a változás. a változtatás lehetőségét is észre fogom venni. Nincsen olyan probléma, amelyet ne lehetne megoldani valahogy, de ha nem tétlenkedünk, néha a segítség magától jönni fog.

4. Magamat csak magamhoz hasonlítom. 
Én én vagyok, te te, mindannyiunk életfeladata más, ezért a saját boldogságod nem ugyanaz, mint valaki másé. A saját utadat kell járnod, a véleménye pedig másnak nem számít, mert külső személy nem láthatja, mi az én életutam. Emellett nem szabad írigyelni mástól azt, amije van, mert nem tudhatod, hogy mennyire kemény munkával sikerült azt elérni. Emellett békélj meg önmagaddal, mert amíg a lelkedben nincsen egyensúly, addig körülötted sem lesz.

5. Nem panaszkodom többet, mert csak rosszabb lesz.
Amennyi rosszat mondok másokról, vagy szituációkról, annál több tövist szúrok a saját lelkembe.

Ugyanis minél többet hangoztatom, hogy ez milyen rossz, az milyen rossz, itt milyen rosszul működnek a dolgok, meg amott is, előbb-utóbb magával szippant ez a "rossz" világ. Mert magad köré építed a gondoltaiddal, szavaiddal, kisugárzásoddal. Ha nem hangoztatod folyton azt, ami rossz, akkor előbb-utóbb megszűnik.

life-mind-negative-positive-Favim.com-812893.jpg


A pesszimizmustól az optimizmusig ITT.

Ha tetszett a poszt, nyomj egy Tetszik gombot!

Ye.Smile.Love a Facebook-on: ITT.

 

süti beállítások módosítása