Öt fontos tipp a nyári bombaformához!
2014. április 01. írta: ye.smile.love

Öt fontos tipp a nyári bombaformához!

 

Vannak olyan információk, amelyekről eddig lehet, nem is hallottunk, de szükséges lenne beilleszteni az életmódváltásba. A nyári formához még most kezdjük el a változtatást! A gyönyörű alakú fitness-modell, Kiss Virág tanácsai a fogyni és formásodni vágyóknak.

Weight+Lifting_wallpapers_15.jpg

Ahogyan a jó idő beköszönt, olyan mértékben válunk meg a sokszor gyűlölt réteges öltözködéstől, egyre vékonyabb anyagokba bújunk, és egyre kisebb felületeket takar a ruha. Előbukkannak az addig rejtőzködő testrészek, mint például a kar, vagy a combok, ilyenkor döbbenünk rá arra, hogy bizony a tavaszi és nyári ruhákban nem teljesen ugyanúgy festünk, mint tavaly. Ezt sokszor a télen kissé elhanyagolt táplálkozás, vagy az edzés elhagyása okozza. 

De figyelem, még nem késő, itt az alkalom, hogy gőzerővel odafigyeljünk ezekre a dolgokra, még most tavasszal, és nem fogunk szégyenkezni nyáron, amikor a strandon falatnyi fürdőruhában kell feszítenünk a sok csinos lány között!

A fitt alak eléréséhez természetesen elengedhetetlen a szigorú odafigyelés az étkezéseknél és az edzés, de nem feltétlenül kell megpusztulnunk egy fogyókúra alatt, ha nem muszáj. Ehhez oszt meg velünk Virág érdekes és talán még nem hallott információkat.

unnamed_1.png

Virág a tavalyi Arnold Classic Bikini Modell verseny bajnoka, a BioTech USA egyik szponzorált versenyzője és tanácsadója. Életének az egyik legfontosabb része az edzés és a diéta, amelyet nem mindenki csinál helyesen, ehhez segít ezzel az öt fontos tanáccsal, amit nem árt, ha megfogadunk!

1. tipp: A vércukor ingadozás elkerülése.
Tudtad, hogy a falási roham és az édességek iránti vágyunk a vércukorszint csökkenésétől van? Ezen viszont segíthetünk, ha olyan nyomelemeket viszünk be a szervezetünkbe, amelyek segítségével a vércukorszint ingadozását el tudjuk kerülni, ilyen például a króm. Ha olyan étrendkiegészítőket szedünk, amelyek krómot tartalmaznak, elkerülhetjük a falási rohamokat.

2. tipp: A folyamatos tápanyagbevitel.
Az ember gyomra alap esetben nem a napi többszöri hatalmas adag szénhidrát- és cukortartalmú, többfogásos étkezésekre lett kitalálva, hazánkban mégis sok az elhízott és beteg ember a végtelenül rossz táplálkozási szokások miatt. A normál súlyunk beállításához nemcsak testmozgásra van szükségünk, hanem a napi többszöri, kis adagos étkezésre. Sokan nem tudják, de hetven százalékban a táplálkozás, és csak harminc százalékban az edzés felelős a fogyásért az álomalak eléréséhez. A helyes bevitel pedig a három-négyóránkénti étkezés, semmi cukor és semmi fehér liszt, alacsony szénhidrátbevitel. 

Favim.com-542934.jpg

3. tipp: Édesség helyett inkább valami édeset, de nem hízlalót!
Ha édességre vágyunk, akkor ajánlatos az epres, vaníliás vagy akár csokoládé ízesítésű fehérjeturmixok felé nyúlni, amelyeknek egy bögrényi ára két-háromszáz forint, viszont roppant alacsony a szénhidráttartalma, azaz nem hízlalnak, s emellett az ásványianyag- és vitaminpótlásba is besegítenek. Az L-Carnitine tartalmú készítmények pedig zsírégető hatással bírnak, ezekből is különféle lehetőségek vannak számunkra. Szintén az édesség pótlására alkalmasak, gyorsabban szívódnak fel, és az edzés előtti vagy utáni folyadékpótlásban is asszisztálhat. (Ilyen például a BioTech USA egyik táplálék kiegészítője, az L-Carnitine+Chrome.)

4. tipp: Edzés maximális erőbedobással
A heti minimum három edzés az alap az alakformáláshoz, ezt tehetjük otthon, dvd-re, szabad levegőn, vagy edzőteremben. A súlyzós edzés a legajánlottabb a szervezet számára, de igazából az a lényeg, hogy mozogjunk valamit, alkalmanként minimum 45 perces, de inkább másfél órás időtartammal, valamint hogy maximális erőbedobással, kimerítő edzést végezzünk. A megfelelő stresszoldáshoz erőteljes edzés szükséges, addig, amíg kimerülünk, de mégis jóleső fáradtság lesz úrrá rajtunk.

brunette-fitness-woman.jpg

5. tipp: Sok folyadékbevitel.
A fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, azaz napi 2-3 liter, minimum. Aki nehezen issza a sima vizet, ízesítse citromlével, vagy uborkával, amivel Virág is nagyon szereti.

"Ha már nagyon unjuk a vizet, akkor szeljünk fel hajszál vékonyan egy uborkát és tegyük a kulacsunkba, üvegünkbe. Egy hihetetlen finom italt kapunk, ahogy az uborka levet enged, és minden egyes kortya vitalitással tölt fel." -ajánlja Kiss Virág.


Tehát, induljon az alakformálás, fogadjuk meg Virág tanácsait és kerüljünk bombaformába nyárra!

 

A cikket írta:
Katona Lia
a BioTech USA kiemelt lifestyle bloggere.

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot!
Keresd a Ye.Smile.Love-ot a Facebook-on is!

süti beállítások módosítása