Tornóczky Anita kiborult
2015. január 26. írta: ye.smile.love

Tornóczky Anita kiborult

 

Az állatmentő szervezeteknél dolgozók emberfeletti munkájának köszönhető, hogy a rengeteg bántalmazott, kidobott állat jó helyre, jobb esetben új és tisztességes gazdához kerül, meggyógyul és nem kell rettegnie. Nem csak fizikailag megterhelő a nap huszonnégy órájában készenlétben lenni, hanem lelkileg is, hiszen nem minden csatát nyernek meg az emberi gonoszsággal szemben.

sad-dog.jpg

Némely kutya vagy macska borzalmas állapotban kerül be az állatvédőkhöz, az emberi aljasságnak és nemtörődömségnek köszönhetően, viszont a kezelések és műtétek elvégzése igencsak költséges, már-már túlmutat a fajtamentők és szervezetek keretein, sokszor csak a csoda segíthet.

Tornóczky Anita évekkel ezelőtt felhagyott televíziós karrierjével, hogy az állatokon segítsen. Emberségből jeles, és még leírva sem tudjuk elképzelni, mennyi munkája van neki is egy-egy ilyen mentésben, vagy az összes többi állatmentőnek, akár szervezettel a háta mögött, akár önerőből. 
Anita az Állatvédőrség csapatának segít, de olykor nekik is szükségük lenne egy kis segítségre. A privát Facebook-profilján tett közzé egy eléggé szívbemarkoló bejegyzést, ami bár a rossz emberek gondolkodását nem fogja megváltoztatni, de a jó embereket megmozdíthatja.

mtg4ltc2njk0oq_.jpg

"Nap mint nap küzdünk azzal, hogy életben tartsuk a lelkesedésünket. Egymást támogatjuk, amikor a másik már feladná a szélmalomharcot. Szaporított beteg, genetikai roncs kiskutyák, verekedtetett pitbullok, zacskóban szemétre dobott újszülött kölykök, engedélyek nélkül működő sintértelepek, korrupt állatorvosok, nemtörődöm önkormányzatok, elutasított feljelentések...csak hogy néhányat említsünk a napjainkat megkeserítő és a hitünkben megingató jelenségekből. 
Közben pedig a mi életünkben is van betegség, csalódás, anyagi gondok és sokszor még bántanak is pont azok, akiktől nem várnánk... Meg kell tanulnunk a hétköznapi problémákon, a szakmai nehézségeken és az igaztalan rágalmakon is túlemelkednünk. Azt, hogy az állatmentés nem verseny, hanem csapatmunka. Meg kell tanulnunk minden nap megújult hittel felkelni és újra teljes erővel belevetni magunkat a munkába. Belenézni újra és újra azokba a reménykedő, rettegő, sokszor hitetlenkedő szemekbe. Megpróbálni megváltoztatni az életét azoknak, akik tőlünk várják az új esélyt egy olyan életre, ahol nincs betegség, bántalmazás, éhezés és szenvedés...és meg kell tanulnunk azt is, hogy nem lehet közülük mindenkit megmenteni. Ez talán a legnehezebb...
Napra pontosan ma 4 éve hagytam hátra a régi életem és kezdtem el ezt a fantasztikus munkát. Bevallom, nem kevés könnycseppet ejtettem ez alatt. A fájdalom, a keserűség és a tehetetlen düh könnyeit. Ennek ellenére a legszerencsésebb embernek tartom magam, mert lehetőségem van változtatni az emberek gondolkodásán, a társadalom érzékenységén és valami olyan dolgot csinálhatok, ami jó is és boldoggá is tesz nap mint nap. 
Köszönöm mindenkinek, aki ehhez, így vagy úgy, hozzájárul, ha csak egy kicsivel is..."

10537489_926426737375324_452843401424978248_o.jpg

Néhány állatvédő szervezet itt megtalálható:
Állatvédőrség
PCAS Állatmentő Egyesület
Gödöllői Állatvédők
Állatmentő Liga
Tetovált Állatmentők
Cerberos Állatvédő Egyesület
Lelenc Kutyamentő Egyesület
Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület
Etyeki Állatvédő Egyesület
Kutyabaj Alapítvány
Futrinka Egyesület
Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány

Mopsz Fajtamentés
Csivava Fajtamentők
Német Juhászkutya Fajtamentés
Tacskó Fajtamentők
Árva kutyusok
Beagle Fajtamentés
Kecskeméti Cicamentők
Westie Rescue Hungary

Legyünk tevékenyek, ne hagyjuk hogy ezek a problémák elmenjenek mellettünk, hanem lépjünk és ragadjuk meg a lehetőséget az önzetlen segítségre, hiszen ezek a kis állatok nem számíthatnak másra, kiszolgáltatottak és ránk, emberekre hárulna a felelősség, hogy vigyázzunk rájuk, legyen az kutya, macska, hörcsög, vagy bármilyen állat.
A gazdára váró, vagy beteg kisállat: sok. A hely, pénz: kevés. A lelkierő fogy, de a harc örök. Pár száz forint is segítség lehet, vagy az adományok, de egy megosztás is, a gazdakereső állatoknak. Ne légy tétlen, mert azzal az állatbántalmazókat, szaporítókat és a felelőtlen gazdákat támogatod. 

Ha ismersz még olyan állatvédő szervezetet, vagy személyt, akiknek segítségre volna szükségük és nem említettük meg a felsorolásban, írd meg nekünk kommentben, vagy a Facebook-oldalunkon belső üzenetben, és beírjuk a listába.

U.I.: A lista kiegészítésre került, mindenkinek köszönjük a kommentet, üzenetet, fb-kommentet, az információáramlás nagyon fontos, reméljük, lesz eredménye is.

1377580_10152203108461729_809245696_n_1.png

süti beállítások módosítása