Termékek csúnya lányoknak
2015. augusztus 23. írta: ye.smile.love

Termékek csúnya lányoknak


A cím természetesen tréfa, de a hangsúly azon van, hogy bizony nem mindenkit áldott meg a természet olyan bőrtípussal, amelyet könnyű kezelni. Ha sokszor érezted, hogy képtelen vagy elfogadni a problémás bőrtípusodat, mert egyszerűen semmilyen termék nem segít, olvasd el a cikket, hátha lesz benne hasznos információ számodra.

o-women-laughing-facebook.jpg

A blog továbbra sem fog szépségápolással foglalkozni, s ez lesz az utolsó hasonló témájú poszt, de már régóta tartoztam egy termékteszt leírásával, így összekötöttem a kellemest a hasznossal: írtam egy összefoglalót.

A nők többsége nem hibátlan bababőr tulajdonosa, akinek elég egy sima színezett hidratáló krém, és a hideg vizes arcmosás, ezért tippként összeírtam, nekem mik segítettek, hogy szebb legyen a bőröm. Az üde arcbőr nagyon fontos, de néha hiába próbálunk ki mindenféle reklámozott, drága, vagy olcsó ajánlott terméket, csak rosszabb a helyzet. Azzal tisztában van remélem, mindenki, hogy csodatévő kencék nincsenek, viszont javítani javíthatunk a helyzeten. A kozmetikus persze nem elhanyagolandó időnként, illetve a gyógyteázás is segít, de van, akinek fogamzásgátló tabletta tette helyre az arcbőrét.

A gyakoribb problémák: pirosodás, zsírosodás és hámlás (kombinált bőrtípus), pattanásosodás, ekcémás tünetek, télen fokozott pirosodás és szárazság, rosacea, acne.

Nézzük, mik azok a bevált termékek és praktikák, amelyek enyhíthetik ezeket a kellemetlenségeket.

1. REGGELI HIDEG VIZES ARCMOSÁS
Azért van olyan praktika, ami tényleg hasznos, csak a nagyon problémás esetekben kevés összeségében, viszont nem elhanyagolandó. A víz felpezsdíti a fáradt bőrt, a hideg víz nagyon kellemes reggel, vitalizál. 

2. MEGFELELŐ VÍZFOGYASZTÁS
Milliószor felhívják erre a figyelmet - nem véletlenül. A dehidratált bőr nehezen kezelhető. Erről felesleges is többet beszélni, rengeteg helyen el lett mondva, miért szükséges elég vizet inni. 

3.HELYES TÁPLÁLKOZÁS
A feldolgozott, fűszeres, tartósítószeres, túlzottan olajos termékek fogyasztása sajnos az érzékeny bőrű/gyomrú embereken nagyon látszik. Ha valakinek csúnya az arcbőre, nagy részben van amiatt, hogy helytelenül étkezik. Tudom, mert én is ezt tapasztaltam. Az acne, gennyes gyulladás is lehet főként ennek az eredménye. Az ekcémám főként kefír vagy tejfogyasztás után szokott előjönni és jó pár napig szenvedek tőle, mire elmúlik. 

És akkor nézzük azokat a termékeket, amelyeket én szívesen használok, az árfekvésük egészen a négyszáz forinttól öt-hatezerig terjed.

collagexdfgsdf.jpg

EUCERIN COMPLETE REPAIR 10% UREA testápoló
Extra intenzív testápoló, visszaállítja a bőr nedvességtartalmát, az ureának köszönhetően pedig meg is tartja és helyreállítja a repedezett bőrt. Felkenve zsíros érzetet ad, ezért érdemes inkább este használni, de kellemes, és tényleg nagy mértékben hidratál. 250 ml-es kiszerelés, jó sokáig elég. Nincsen illata, ezért is szeretem egyébként az Eucerin termékeket.

SOLANIE BLACK SOAP folyékony fekete szappan arcmosásra
A kozmetikusom ajánlására vásároltam meg, a mindig nagymértékben fényló, zsíros és pirosodó bőröm miatt. Az első pár használattól látható volt a változás, reggel-este arcmosás vele. Enyhíti a bőrpírt, nyugtatja a bőrt és leszárítja a pattanásokat. Néha picit jobban szárít, emiatt utána egy laza hidratálóval érdemes bekrémezni az arcunkat.

EUCERIN ANTI-REDNESS színezett nappali arcápoló krém
Allergén anyagmentes, illatmentes, nyugtató hatású, kismértékben zsírosító nappali krém érzékeny bőrre. Egységessé teszi az arcbőr árnyalatait, s mivel emiatt zöld pigmenteket tartalmaz, nem szabad túlzásba vinni a felvitelét, illetve alaposan el kell dolgozni a krémet, amíg beszívja a bőr. Hihetetlen, de tényleg lehúzza a pirosodást, rosacea ellen nagyon jó.

BALI SZANTÁLFA SZAPPAN
A lényege majdnem ugyanaz, mint a fekete szappannak, csak ez normál szappan formátumú. A kis szemcsék eltávolítják az elhalt hámsejteket. Az egyik legjobb termék, amit életemben próbáltam, és még olcsó is. Az arcbőrünknek szuper illata is lesz tőle, szintén nyugtató hatású, pálma- és kókuszolajjal készült, selymes érzetet ad használat után. Néhány Herbáriában és webáruházakban kapható.

vitals_positivewomen.jpg

LABELLO LIP BUTTER ajakvaj
Azt hiszem, nem szükséges részleteznem, hogy a problémás bőrrel az állandó ajakszárazság is velejáró gond, vízfogyasztás ide, vagy oda. Kipróbáltam már olcsó, drága, reklámozott, bio, naturális és kézműves ajakbalzsamot, kentem már krémekkel, de egyetlennél sem tapasztaltam azt, hogy pár perc múlva olyan puhák az ajkaim, hogy el sem hittem. Egyetlen hátránya, hogy ujjbeggyel lehet felapplikálni az ajkakra, de legyen ez a legnagyobb gond. Tényleg jó termék, a vanília és makadámdió illatú a kedvencem. 

EUCERIN ATOPICONTROL LIPID olajtusfürdő
Pár éve újdonságnak számító olajtusfürdő, illatanyagmentes, tisztaságérzetet kölcsönző tusfürdő. Selymessé és puhává teszi a bőrt, nagyon jó érzés vele fürdeni, és egyáltalán nincsen utána zsíros érzet. Viszkető, atópiás bőrre fokozottan ajánlott! Hetente egyszer kétszeri használat már hidratálja a bőrt. Minőségi termék, ajánlom mindenkinek.

Remélem, tudtam valamit segíteni az alábbi poszttal, akinek van még hasonlóan jó tapasztalata, ossza meg nyugodtan kommentben velünk!

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül még a blogon és keress minket a Facebook-on! 1377580_10152203108461729_809245696_n_1.png

süti beállítások módosítása