A rossz dolgokra jobb nem gondolni
2013. február 07. írta: ye.smile.love

A rossz dolgokra jobb nem gondolni

 

"Ha van valami olyan az életedben, amit nem akarsz, akkor ne aggódj tovább miatta, és ne is beszélj róla! Az energia, amit belefektetsz, életben tartja. Ne fektess bele több energiát és el fog tűnni!"

Andrew Matthews

Minden ember életében vannak stresszes, negatív hullámvölgyek, olyan időszakok, amelyek kilátástalannak tűnnek, vagy annyira felemésztenek, hogy úgy érzed, összeomlasz. Sajnos ebben a mai világban ez elkerülhetetlen, főleg a gazdasági és állami helyzetek miatt.

Azt tapasztaltam hozzám közel álló személyek gondolkodásmódjában, hogy pont az idézetben meghatározott elvet követik: nem is gondolnak a rossz dolgokra, főként nem beszélnek róluk egyáltalán, szinte kívül hagyják teljesen, és valahogy ezek a problémák idővel vagy megoldódnak, vagy tényleg elavulnak. Mindig csodálva figyeltem ezt a hozzáállást, de valamilyen szinten mára már én is tudom hasznosítani. 
Az energiákat nagyon nehéz így tudatosan átirányítani, hiszen ha valamilyen probléma stresszel, akkor frusztrált vagy, őrlődsz, s mivel az ember társas lény, valakinek ki kell panaszkodnia magát, ezért beszél róla. Nos, ezt nem szabad. Elmondani el lehet, de sosem szabad folyamatosan erről beszélni, hiszen megteremtesz magad körül egy olyan negatív energiájú közeget, ami megakadályozza, hogy ez a dolog enyhüljön, sőt, be is vonzza a többi rosszat.
Szüleink régi mondása mindig bosszant, miszerint "a kár háromig meg sem áll", mert valóban csőstül jön a baj, de csak akkor, ha kétségbeesésünkben ezen rágódunk nap mint nap és az agyunk ezen kattog állandóan. A vonzás törvénye itt is áll. 

Amire gondolunk, azt éltetjük. Ha a rosszra gondolunk, be is fogjuk vonzani, ha a jóra, akkor azt is. Akik nem gondolnak a rossz dolgokra, azért szűnnek vagy oldódnak meg, mert nem táplálják a gondolataikkal a negatív energiát.

Mindenki életében vannak problémák, van, aki jobban viseli, van, aki nem, de fontos, hogy a rossz dolgok is elmúlnak, s erősen koncentrálni kell ahhoz, hogy ne sokáig rágjuk magunkat rajtuk. Keressünk valamit, ami eltereli a figyelmünket. 
És tudom, hogy sokszor nagyon nehéz, de ne gondoljunk a rossz eseményekre. 


queensboro-bridge-new-york.jpg

süti beállítások módosítása