Edzés ajánló 7.: Body Combat 33. a Les Mills-től
2014. január 10. írta: ye.smile.love

Edzés ajánló 7.: Body Combat 33. a Les Mills-től

 

A Body Combat edzéssel egy demó verziót tartalmazó lemezen találkoztam először. Körülbelül öt éve még az egyik fitnesz gabonapehely mellé járt ajándékba. A húsz perces, elég gyérül szinkronizált változat mégis nagyon megragadta a fantáziáját az embernek, ugyanis amellett, hogy az edző páros nagyon motiváló, a videó hangulata nagyon vidám és feléleszti benned a harci szellemet.

1185358_10151572944256701_598986816_n.jpg

A Body Combat gyakorlatok annyira erőteljesek és dinamikusak, hogy észre sem veszed és elmegy az a húsz perc és határozottan hiányzik a maradék húsz ahhoz, hogy flow élményed legyen. Ezért is szereztem meg az egyik program hosszabb verzióját. 
Már az első tíz percben annyira felpumpálja a pulzusodat, hogy egyből átlendülsz abba az állapotba, amikor a lustaságot felváltja a hihetetlen motiváció és nem fogsz azon gondolkodni, hogy van-e kedved "ugrálni", vagy nincs.

A DVD-ket lenti weboldalon meg lehet rendelni, angol nyelvű, de szerintem aki nem ért angolul, annak sem lesz annyira bonyolult. Vagy ha a rendelés is nehézkes az idegen nyelv miatt, kérjetek meg egy ismerőst, aki tud angolul, hogy segítsen megrendelni. A postaköltség és az ár is fel van tüntetve, ezt át kell számolni az aktuális valuta árfolyammal. Akinek van külföldön élő barátja, rokona, még egyszerűbben megoldhatja a DVD megrendelését.
(Aki máshogy szeretne hozzájutni, az megtalálja a módját, de ezt nem javasoljuk természetesen, mindenki a saját felelősségére cselekszik.:))


Hazánkban egyáltalán nem létezik ilyesfajta edzés, bár hasonló újításokkal már egy-egy médiában nem ismert edző próbálkozott, és a Norbi-féle fitness-kickbox is hasonló alapokon nyugszik, bár az ennek egy gyengébb testvére csak (ami nem jelenti azt, hogy az nem hatásos, csak más intenzitású a kettő.).
Nem utolsó sorban aki eddig nem szerette a techno zenét, az szerintem ezek után biztosan kajálni fogja, vagy legalábbis valamelyik mixelt változatát, de az tény, hogy az összes zene, amelyet felhasználnak az edzések során - nemcsak techno- mindegyik szuper jó! Ja, és megtalálhatóak az oldalukon.

k1_3.jpg

Rachael Newsham és Dan Cohen egy Új-zélandi edző házaspár, akiknek a nevéhez elsőkként fűződik a Les Mills edzésprogram-csoport, kevert harcművészeti mesterfokozatú oktatók. Külföldön folyamatosan tartanak Les Mills edzéseket, odakint nagyon kedveltek és népszerűek. A Les Mills többféle edzésprogramot foglal magába, mint például a BodyJam, BodyPump, BodyStep, BodyBalance, BodyAttack. Ebből a Body Combat az egyik legjobb azoknak, akik szeretnének egy küzdősportot és „keményebb” aerobikot ötvöző, magasfokúan dinamikus és elképesztő energiákat adó edzést végezni.

56.jpg
398304_10151096779086701_1959258925_n.jpg
57bc.jpg/A fotók az 56-os és az 57-es Body Combat programokból vannak./

Hihetetlen a feeling amit ezek az edzések átadnak, és az edzők, akik oktatják, szerintem, aki egyszer kipróbálta, az kilencvenkilenc százalékban fanatikus rajongó lesz. (Részemről Rachael-t és Dan-t is imádom, Rachel teste valami fantaszikus, nagyon inspiráló számomra!)
A Body Combat 33. edzésvideóját sikerült pár éve megszereznem, és azt hiszem, függővé váltam. Ez az edzéstípus többfajta küzdősport- és harcművészet-elemeket foglal magában, mint például karate, kickbox, tai chi, box, taekwondo, muay thai. A 33-as program videója ezekből a harcművészetekből merített mozdulatokból van felépítve, tíz fejezetre tagolva, körülbelül ötven-ötvenöt percen keresztül, a végén pedig kiegészítő gyakorlatokkal.

A program az erős bemelegítés mellett a közepesen magas és a magas intenzitású munkát váltogatva emeli a zsírégető tartomány hatását.

k1_2.jpg

Kiknek ajánlom:

  • akik egyébként unalmasnak találják az aerobikot, itt nem lesz erre ideje

  • akik szeretnek egy extra vidám és pozitív edzést, hihetetlenül szimpatikus edzőkkel (még énekelnek is edzés közben:))

  • akik szeretik a küzdősportokat, a harcművészetet

  • akik deréktájon és a karokon szeretnének változást, fogyást (hihetetlenül érezni már közben is, hogy hol dolgoztat meg erőteljesen)

  • akik techno pártiak, nekik ez egy kánaán lesz, nagyon pörgős zenékkel megy a wörkáut.

558092_10151275221221701_1263991538_n.jpg

A Les Mills programokról többet itt találtok: www.lesmills.com
A BodyCombat Facebook oldala: ITT.
Rachael Newsham Facebook oldala: ITT.
Dan Cohen Facebook oldala: ITT.

Ha tetszett, lájkold a bejegyzést!

Ye.Smile.Love a Facebookon: ITT.

süti beállítások módosítása