14 tanács, hogyan jöjj ki a depiből
2014. január 17. írta: ye.smile.love

14 tanács, hogyan jöjj ki a depiből



Pár tanács arra, hogyan lendülj át a mélyponton.

autumn-day-enjoy-happiness-Favim.com-1185639.jpg

Az ember lelkileg olyan mélységeket élhet meg, hogy heteken, hónapokon, éveken keresztül mélyponton van és tudja, ez már nem egy egyszerű rosszkedv, amit kialszik másnapra. Amikor egyszerűen nem tud felülemelkedni a szomorúságán, a reményvesztettségén, az érdektelenségén. Magánéleti válság, folyamatos negatív hullámok, munkahelyi, családi dolgok, szerelmek. Mindenki máshogyan dolgozza fel a negatív eseményeket. Van, akinek könnyebben megy, van, akinek nem. Muszáj az asztalra csapni egyszer, csak azért is változtatni ezen.

A teljes cikket elolvashatod ITT.

1. Keresd a pozitív életszemléletű, sikeres, boldog emberek társaságát, kérj tőlük tanácsot, kérdezd meg, volt-e az ő életükben rossz időszak és ők hogyan jutottak túl rajta.

2. Mindig arra koncentrálj, amid VAN, ne arra, amid nincsen. Minél jobban belemerülsz a hiányzó dologra való koncentrálásba, megmérgezi a lelked és azokat is fogod bevonzani. Mindennek keresd a jó oldalát, mindenben keresd a jót!

3. Írd össze egy papírra miket szeretnél elérni, akár rövidebb, akár hosszabb távon, gondold át, ehhez mit kell tegyél, és ne kifogást keress, hanem mindig a megoldást kutasd, mert előbb utóbb rálelsz, a karma működik, meg fogod találni a helyes utat!

4.Olvass könyveket a pozitív gondolkodásról, a szeretetről, a sikerről, motivációról, hidd el, meg fog változni a gondolkodásod.

5. Amíg helyre nem jössz, csakis kizárólag vidám zenéket hallgass, dinamikusabb ütemmel, ne olyat, ami az elmúlással kapcsolatos, vagy a szomorúságról. Hallgass a könnyedebb műfajokból számokat, pl. olyat, amelyet nem hallgattál eddig, és nincsen különösebb mondanivalója, ezek kikapcsolják az agyadat.

6. Keresd a színeket mindenben. Gyógyítanak. Színesebb ruhák, vagy pont eltérő színek. Hihetetlen, de valóban hatásos.


247979523201936100Ttcd3iOJc.jpg

7. Ne akarj görcsösen boldog lenni, vagy ne attól remélj boldogságot, hogy a társad szeressen. Sose egy másik embertől reméld a boldogságot, azt csakis saját magadban találod meg. És ha látszik a harmónia rajtad, be fogod azt is vonzani, aki szeretni fog. 

8. Mindig legyél hálás azért, amid van. Ami adatik, köszönd meg. Értékeld, amid van. Ha nem értékeled, csak azt mondogatod, kevés, ami van, a sors meg fogja mutatni, hogy lehet bizony ennél sokkal kevesebb is.


9. Tudatosan fejezd be a panaszkodást. A depressziós ember panaszkodik, mert nem látja azt, hogy a rossz dolgokra koncentrál. Minél többet panaszkodsz, annál rosszabb lesz a helyzeted, mert ha arra koncentrálsz, ami nem jó, folyamatosan a hasonló dolgok fognak megtalálni. A panaszkodással energiát veszítesz.


10. Nézegess fotókat, képeket, színeseket, olyanokat, amelyek inspirálnak, amelyeknek a nézése örömet okoz, amelyekben a szépséget látod. Előre visz, mert ha jó érzéseket közvetítenek, az érzések tudat alatt megmaradnak.


11. Foglalkozz egy kisállattal. Az állatokban megvan a képesség az őszinte és tiszta szeretetre és a közelségük gyógyerővel bír. A legtisztább lények a Földön. A róluk való gondoskodás kialakít egy kapcsolatot, amely megmutatja, hogy a szeretetnek mekkora ereje van. Ha megteheted fogadj örökbe egy kiskutyát, macskát, hörcsögöt, vagy bármilyen állatot, de ha nem teheted meg, a barátaidhoz járj állatot símogatni. Bizonyított tény, hogy az állatok jelenléte segít a betegségek legyőzésében, sok helyen alkalmaznak állatterápiát, pl. beteg gyerekeknél is.


381689_276228409096072_250651641653749_930847_2060649698_n.jpg

12. Keresd meg, melyek azok a dolgokat, amelyek örömet okoznak, hobbi, tevékenység és foglalkozz azokkal, a szó, hogy kellemes időtöltés, nyerjen értelmet, töltsd el ebben az életben kellemesen az életedet, tartalmasan.


13. Sose akarj semmit görcsösen, mert az érzés leláncol, és visszafog abban, hogy meg is történjen az, amire vágysz. Viszont ha minden ellenére nem következik be amit szeretnél, valószínűleg az életutadban nem ez kellett éppen történjen veled. De ha minden görcsösséget elengedsz, és engeded, hogy befelé áramoljon a jó -ami csak úgy lehetséges, ha nem erőlködsz ezen- akkor az ég küldeni fogja az álmaid megvalósításához szükséges lehetőségeket.

14. Kezdj el valamit sportolni. Nagyon-nagyon sokat segít! Magas arányban csökkenti a depressziós tüneteket, ugyanúgy, ahogy a pánikbetegséget és sokféle mentális betegséget. A gondolatokra jó hatással van, pozitívvá tesz, kitartóvá és az endorfin-szintedet megemeli, ezáltal flow-élményt élsz át, amely arra ösztönöz, hogy még többet mozogj és igenis jobb kedvvel éld a mindennapjaidat és ne keserűen. Egy a lényeg: olyan mozgásformát válassz, amely örömmel tölt el, leköt és nem unalomból, vagy kényszerből csinálod.

broken-happy-i-love-you-i-miss-you-Favim.com-1127466.png

Ha tetszett, lájkold a bejegyzést!

Ye.Smile.Love a Facebookon: ITT.

süti beállítások módosítása