Nem nő még egy fejed a táplálék kiegészítőktől!
2014. január 17. írta: ye.smile.love

Nem nő még egy fejed a táplálék kiegészítőktől!


A BioTech USA 2014-es teljes évre terjedő kampányának egyik fő célja az, hogy eloszlassa a tévhiteket a sporttáplálék és étrend kiegészítőkről, amellett, hogy folyamatos programjaik közé tartozik az egészségmegőrzésről szóló széleskörű tanácsadás.

neptune.gr.jpg

Az előző posztunkban már írtunk a kampány indulásáról. A BioTech USA törekvései főként erre irányulnak, hogy eljuttassa a korrekt és valós információkat az emberek felé, melyek szerint az étrend- és táplálék-kiegészítők nem doppingszerek!

Általában ha egy laikus meghallja azt a szót például, hogy fehérjepor, akkor egyből mint egy kaktusz, képzeletbeli tüskéket növeszt, elkezd kapálózni a kezeivel és felhördülve azt kiáltja: "Oohhhh! Doppingszereket én nem fogok szedni!"
Sajnos nagyon sok embernek ez az első reakciója erre a témára. Ami egyrészt azért helytelen, mert úgy alkot véleményt valamiről, hogy fogalma sincsen arról a dologról, másrészt pedig azért, mert a táplálék-kiegészítők, de még a tömegnövelők sem doppingszerek, nem összekeverendő a két témakör.


Az emberek a tájékozatlanság miatt egy kalap alá veszik a doppingszereket a táplálék kiegészítőkkel. Ha azt hallják, testépítő, egyből a hatalmas izomtömeget magára szedő férfiakra gondolnak, akik már-már szörnynek vagy nőként férfinak néznek ki és rögtön a doppingra asszociálnak. Pedig izomtömeg-növelést egyáltalán nem a szteroidoktól lehet elérni, hanem a súlyzós edzéssel és az erre a célra összeállított étrenddel és sok-sok évnyi kemény munkával.

Annak ellenére, hogy az egészségre rendkívül ártalmasak, sajnos nagyon sokan a doppingszerek felé nyúlnak a gyorsabb, látványos eredményekért, amelyek azonban hosszútávon bizony inkább a fogyasztója hátrányára válnak.

A doppingszer a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) megfogalmazásában "bármilyen testidegen vagy pszichológiai anyag abnormális mennyiségű használata abnormális módszerekkel egészséges emberek által, olyan kitűzött cél érdekében, hogy a versenyen nyújtott teljesítményük mesterségesen és igazságtalanul nagymértékben javuljon".

logo.jpg

Az BioTech USA mindenkit arra ösztönöz, hogy ne használjon senki ilyen anyagokat, mert egészségtelenek, súlyosan károsítják a szervezetet és egyáltalán nincsen rájuk szükség az egészséges életmódhoz, amelyben még ha testépítés is jelen van, akkor sem.
Ellenben mivel a szervezetünk sokszor nem jut elegendő ásványi anyaghoz és tápanyaghoz, még akkor sem, ha rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszünk, főleg, ha valaki sportol, szükséges lehet az étrend kiegészítők, vitaminok szedése.

Az általuk forgalmazott minőségi termékek teljes mértékben doppingmentesek, kifejezetten erre a célra specializált saját laboratóriumban tesztelik ezeket, és minden esetben szigorú nemzetközi élelmiszerbiztonsági szabványok szerint ellenőrzik!

Tehát a táplálék kiegészítők összetétele egyáltalán nem testidegen anyagokból van, főként nem a szervezetünkre károsakból.

images_6.jpg

Miért lehet szükség rájuk?


A mai rohanó világban egyáltalán nem biztos, hogy az étkezések alkalmával minden nap be tudjuk vinni a szervezetünkbe a szükséges tápanyagokat, vagy hogy olyan mennyiségben be tudjuk vinni, amennyire ténylegesen szükségünk lenne. Sőt, ez szinte lehetetlen a normál étkezésekkel. Főleg a feldolgozott ételek nem minden olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyek megfelelőek és elegendőek lennének.
Ahhoz, hogy folyamatosan legyen energiánk, ne legyünk rosszkedvűek, ritkábban legyünk betegek és a mindennapos rohanás után ne legyünk teljesen lestrapáltak, bizony a megfelelő vitaminokat, fehérjét, antioxidánst, aminosavat és ásványi anyagot biztosítanunk kell a szervezetünk számára.

Itt jönnek a képbe a különböző táplálék kiegészítők. A BioTech USA célja az egészség megőrzés, nem utolsó sorban a teljesítménynövelés, zsírégetés és izomépítés.
Háromféle célcsoportja van főleg:
1. Akik egészségesen szeretnének élni,
2. Akik fogyni vágynak
3. Akik teljesítményszerűen sportolnak.

keep-healthy-diet-with-fruits.jpg

A BioTech USA több, mint húsz éve szolgálja az egészséges életmódot és értékesít minőségi táplálék kiegészítőket, ötvenkét országban van jelen és több, mint száztíz üzletet üzemeltet.

Komoly szakértői gárdával a hátuk mögött tesznek meg mindent azért a célért, hogy az emberek egészségesebbek lehessenek és hogy képben legyenek a diétákkal, edzéssel kapcsolatban.

A Biotech USA Szakértői blogot négy fiatal szakember vezeti, akik nem csak szuper cikkekkel látnak el minket, hanem rengeteg tippel, recepttel, edzéstervvel is. Valamint bárkinek bármilyen kérdés merülne fel, ha őket kérdezi, biztos, hogy a megfelelő választ fogja kapni.

A Szakértői csapat tagjai:

NAGY DÓRA
Bodyfitness-versenyző, edző, női testkultúra szakértő
Dóra cikkjeit és elérhetőségét megtalálod: ITT.

SILYE GABRIELLA
Sporttáplálkozás szakértő
Gabriella cikkjeit és elérhetőségét megtalálod: ITT.

HEGYI CSABA
Edző, férfi testkultúra szakértő
Csaba cikkjeit és elérhetőségét megtalálod: ITT.

NÉMETH SÁNDOR
Táplálék kiegészítő specialista, oktatási referens
Sanyi cikkjeit és elérhetőségét megtalálod: ITT.


1474574_251485171675387_222727319_n.jpgKép forrás a képre kattintva!

 

A cikket írta:
Katona Lia
a BioTech USA kiemelt lifestyle bloggere.



Ha tetszett, lájkold a bejegyzést!

Ye.Smile.Love. a Facebook-on ITT!

A BioTech USA termékeit megtalálod ITT!

A BioTech USA Facebookon ITT!

süti beállítások módosítása