Négy dolog, amivel jól indíthatod a reggeledet!
2016. március 23. írta: ye.smile.love

Négy dolog, amivel jól indíthatod a reggeledet!


Általában az ember reggel felkel, összekészülődik, aztán elrohan dolgozni. Minden alkalommal csak a sietség van a porondon és elfelejtjük a napunkat "megalapozni". Pedig egy sikeres nap titka a jó indítás!
199088_155469431181513_2447543_n.jpg

A reggeli rituáléknak nagy jelentősége van. Ilyenkor átgondolhatjuk, mi lesz az aznapi menet, felkészülhetünk a napi teendőkre. Bár sokan nem szeretnek korán kelni, vagy korábban, de érdemes, mert lesz időnk felkészíteni a testünket és a szellemünket a napra.

Nem gondolnánk, de a lelkünknek mindennap szüksége lenne egy kis motivációra kezdésnek. Hogy ne a mindennapos robot vegye át az irányítást, hanem a felkészültség és a sikerek ágyásának megásása.

Mit tehetsz, hogy jobban induljon a napod?

1. KÖSZÖNTSD A REGGELT
Kelj korábban, nyújtózkodj nagyot, adj hálát a napodnak. Ha a reggelt már hálával kezded, az már egy pozitív indítás. A hálaadás egyébként is mindennapi tevékenység kéne legyen, őszintén, mindenért, amit eddig az élettől kaptunk, a lehetőségeinkért, a családunkért, a napi betevőnkért. 

2. A REGGELI TEVÉKENYSÉGEK 
Főzz le egy kávét, vagy teát. Ha reggel áldozol erre egy picivel több időt, lassabban tudod meginni a forró kávédat, vagy teát, elmerenghetsz a napi teendőiden, elolvashatod a reggeli híreket, vagy a neten valami olyan blogot, amelynek olvasása feltölt, akkor már egészen korán pozitív impulzusokat csempészhetsz be a napodba. Megeheted a reggelidet, nyugodtabban elindíthatod a gyereket az iskolába, és még magadra is marad egy kis időd. Ha pedig még korábban kelsz, és belefér a testmozgás, az a lehető legjobb dolog, mert a sport energiát termel a szervezetnek és napközben is energikus leszel. Hallgass vidám zenét, vagy olvass olyan újságot, ami motiválhat.

3. VÍZ, VÍZ, VÍZ!
Mosd meg az arcodat hideg vízzel, ez felélénkít, és emellett igyál meg legalább egy fél liter vizet. Vitalizál és sokkal jobban leszel napközben, emellett hidratálja a bőrödet is.

4. POZITÍV GONDOLATOKAT!
Gondolj arra, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, és tudd, hogy azokat a nap folyamán fogod tudni hasznosítani. Gondolj önmegerősítő gondolatokra. Döntsd el, hogy ma jó napod lesz, és hogy nem fogod hagyni, hogy bárki is elrontsa. Ha mégis összekuszálódnak az események, csak gondolj a reggeli finom kávéra és arra, hogy minden esemény téged szolgál, és könnyebb lesz elviselni a napi izgalmakat!

Indítsd tudatosan jól a reggeledet, mert az megalapozza az egész napodat. Jobb eséllyel veszed majd könnyebben az akadályokat és hatékonyabban oldod meg a feladatokat! 
Ne feledd, a sikeres emberek is így teszik.


Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot, és kövess minket a Facebook-on is!
1377580_10152203108461729_809245696_n_1.png

süti beállítások módosítása