Edzés ajánló 4.: Fitness-Kickbox 1. Pesuth Rita kickbox világbajnokkal
2013. szeptember 26. írta: ye.smile.love

Edzés ajánló 4.: Fitness-Kickbox 1. Pesuth Rita kickbox világbajnokkal

 

Az alábbi edzés egy két DVD-ből álló fitness-kickbox duó első része, Norbitól. Nagyobb arányban aerobik, kevesebb arányban a kickbox elemeiből vegyít, érezhetően jó és hatásos kombinációban.

Azt hiszem, Norbit nem kell bemutatni, (aki esetleg nem tudná, Schobert Norbertről van szó, aki a ducitréning-progjamjai által lett híres, és a módszereivel rengeteg embernek adta vissza a hitét és fogyasztotta le őket) eléggé megosztó személyiség, de aki kipróbálja az edzéseit, az többnyire megszereti és rájön, hogy nagyon jó kis negyvenöt perces mozgássorozatokat alkotott. 

Edzőpartnere Pesuth Rita kickbox világbajnok. Rita sajnos (nekünk) már Dubaiban él, ezért hazai fronton nincsenek órái, de tudtommal odakint oktat, méghozzá úszást gyerekeknek.
Vitatkozni lehet az ütés-rúgás elemek helyességéről, nyilván nem egy konkrét kickbox-edzésről beszélünk, hanem aerobikba szúrt ütés- és rúgáskombinációkról, de egy biztos: hatásos. 

fkgif.gif

Az ütéseknél egyértelműen érezhető a karok átmozgatása, jól ütemezett gyengébb-erősebb szakaszok, szépen felépítve a bemelegítéstől az ütésekig, majd a rúgásokig, és a végén az összes elemből összeállított mozgássorozatig. 
A hasizmot nagyon megdolgoztatja, ez erősen érezhető a végzés alatt, hiszen az ütés dimanikusságához a hasizmunkat is használni kell, valamint a hát alsó részében található izmokat és a karokét.
Pesuth Rita nemcsak felügyelőként vesz részt a folyamatokban, hanem instrukciókat is ad, és ösztönöz, a DVD nagyon pozitív, vidám hangulatú, ütemesebb zenével, ami még több kedvet csinál ahhoz, hogy minden erőnket bevessük és végigküzdjük azt a negyvenöt percet.
A DVD végén egy tai-chi levezetés található, lelkileg is feltölt és egy kis ráadás az edzésre.

1_1.jpg

Kiknek ajánlom?

  • akik szeretik az ütés-rúgás elemekkel felvezetett edzéseket

  • akik a karok és has, valamint comb formálását szeretnék elérni

  • akik karcsúsodni szeretnének (a jobbra-balra ütések nagyon formálják a derekat)

  • akik könnyen elvégezhető (nem feltétlen kis erőkifejtéssel!), egyszerű gyakorlatokra vágynak

  • akik az edzésből kihagynák a talajgyakorlatokat

  • akik túlsúllyal rendelkeznek, de már elkezdtek mozogni (például ducitréningezni), tökéletes folytatás

  • akik aerobik-fanatikusok, azoknak egy igazi csemege a kickbox miatt

 

"Az ellenség a súlyfelesleg és a rossz állóképesség!"
-mondja Norbi a videóban.


A szerzői jogok miatt nem tudok teljes videót mutatni, csak egy kis három perces ízelítőt (bár szívem szerint nem ezt a részt ragadtam volna ki belőle).
A DVD-t meg lehet vásárolni a www.norbi.hu oldalon, amennyiben fent van a webshop-ban, de ha nincs fent, rengeteg webáruháznál meg lehet rendelni, vagy áruházak polcain is fellelhető, esetleg a márkaboltokban lehet érdeklődni, szokott lenni üzletenként dvd-kínálatuk is.

 

Jó edzést!

Vidám napot!

 

Ajánlott bejegyzések ebben a témakörben:
NetFit Kickbox 25 min 

süti beállítások módosítása